A Fidesz kirúgta a "két bizottságot" Magyarországról, hogy ilyen sietve elmentek?
Figyelt kérdés
2010. júl. 18. 19:38
21/33 anonim válasza:
Az IMF a valutaalap tagállamanak a hitelképességét hivatott fenntartani, keménykedhet, de ha nem segíti elő a forint árfolyamának stabilitását, akkor a kötelességét, az egyetlen feladatának teljesítését mulasztja el. (Egyetlen feladata persze nem a forint stabilitásának megőrzése, de egyértelmű, hogy ha a forinttal baj lesz, azonnal bajba kerül a korona, a zloty és az euró is veszélybe kerül, ez pedig nem céljuk. Orbánék most azzal érvelnek, hogy akár magától is taplaállhat a gazdaság és nem feltétlenül van szükségünk újabb IMF hitelre. Ezesetben a Valutaalap alkupozíciói harmatgyengék volnának. Ha a piacok nem reagának nagyon idegesen vagy hamar elül a baj, akkor nemcssak Orbán, de az országis sokat nyer.
22/33 Jani Fater válasza:
Egyetértek az előttem válaszólókkal,itt bizony a bőrötökre megy a játék,meg hogy ki tudd fizetni a villanyszámlát.Erős forint kell ide.
23/33 anonim válasza:
ma 20:24 vagyok és nem értek egyet Jani faterral. Lehetne még gyengébb a forint.
24/33 anonim válasza:
ma 20:25
Ha 1-2 hónapra felmenne az euró árfolyama mondjuk 400-re, akkor a villanyszámlád nem emelkedne jobban 10%-nál.
Amúgy meg a forintnak stabilnak kell lennie, ez
a) az IMF érdeke is
b) a MNB dolga, ott van az a drága jó ember, a zseniális szakértő, Simor, hétfőn kamatdöntés lesz, lássuk, hogy ez a zseniális pótolhatatlan Simor hogy végzi a dolgát :)))
25/33 Jani Fater válasza:
Mindenki rázza gatyába magát,Viktor is,Simor is,mert én bizony nagyon aggódom:)
26/33 Jani Fater válasza:
Teljesen hülye vagyok,ha nálam az erősebb forint=kevesebbet kell fizetni a boltban??
Három évig tanultam közgazdaságtant.
27/33 anonim válasza:
Ha 3 évig tanultál közgazdaságtant és ez jött le, akkor vagy veled van a baj, vagy az oktatási rendszerrel. Bár, ha jobban belegondolok, a kettő nem zárja ki egymást.
28/33 anonim válasza:
ma 20:38
Hülye nem vagy, de a forint gyengülése nem fordul le automatikusan inflációra. Egy átmeneti gyengülés különösen nem.
30/33 Jani Fater válasza:
Jó,de remélem,nem kell jó magyar szokás szerint a kivetett adókat végül az állampolgároknak megfizetni,azt gondolom,ebben egyetértünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!