Rendkívül buta, még "történelmietlen" a későbbi ismeretek hiányát számon kérni a korábbi döntéshozókon.
Én se kezdenék most abba az előzésbe, mert már tudom, hogy jégfolt volt a latyak alatt.
Ha Horthynak elmesélték volna, hogy az egyik fia meghal, a másikat meg elrabolja Hitler, a háború még egy nagy katasztrófa lesz, nyilván másként döntött volna sok dologban
Bár, a lényeg, mármint, hogy szovjet érdekszférába kerülünk nem változott volna.
2019. nov. 26. 14:07
22/28 anonim válasza:
Egyik sem. Ahogy a történelem legtöbb alakját, őt sem lehet egyszerűen a jók vagy a rosszak kategóriájába bezsúfolni, ennél összetettebb kérdés az, ki volt Horthy Miklós. Vannak érdemei, és vannak szégyenfoltjai is, én nem értek egyet azokkal sem, akik szentként tisztelik, de azokkal sem, akik magát az ördögöt látják benne, szerintem a két világháború közötti Magyarország egy sokkal jobb hely lehetett, mint ami most van. A közhangulat mindenképpen jobb volt, pedig frissebb volt a Trianon okozta hatalmas seb.
2019. nov. 26. 18:40
23/28 anonim válasza:
Nem lehet tudni, de nem is fontos.
Az iskolákban történelemként tanított tantárgy rengeteg fals információt tartalmaz, tévedést is, és direkt hazugságot is.
Az internet információhalmazából is szinte lehetetlen kihámozni a valós dolgokat.
Szerencsére nem Horthytól függ az emberek életminősége.
2020. jan. 4. 12:42
24/28 anonim válasza:
Vajon Horthy Miklóssal kapcsolatban manapság miért hallgatják el, hogy ő 1933-tól kezdve nem csak szövetségese, hanem az egyik mentora is volt a náci vezér Adolf Hitlernek?
2020. jún. 7. 12:30
25/28 anonim válasza:
24
Talán mert hazugság?
2020. jún. 7. 12:37
26/28 anonim válasza:
Horthy Miklós a magyar történelem egyik legnegatívabb ugyanakkor az egyik legkártékonyabb s ezekből következően az egyik legellenszenvesebb személyisége.
2021. ápr. 9. 15:25
27/28 anonim válasza:
Negatív de nem hős. A 26-os jól összefoglalta. Én voltam:-) csak még név nélkül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!