Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha olyan nagy szakemberhiány...

Ha olyan nagy szakemberhiány van, akkor hogy lehet, hogy 6 éve nem vesznek fel sehova OKJ-s hálózattelepítő végzettséggel?

Figyelt kérdés
Közben egyetemre is jártam, hogy legalább egy mezei diplomám is legyen mellé, ami hátha emeli az értékét a cv-mnek, de egyetem alatt (amit még nem fejeztem be) se vettek fel egy céghez se pedig elvileg informatikusból hiány van. Most államvizsga előtt állok nulla munkatapasztalattal és hogy várják el, hogy legyen 10 év szakmai tapasztalom meg értsek mindenhez, ha sehova nem vesznek fel? Már azon is gondolkoztam, hogy hagyom a fenébe az egyetemet és gyorsan kitanulok burkolónak, mert állítólag az most hiányszakma. Persze utána meg azzal se tudok elhelyezkedni, mert nincs tapasztalatom, de az meg sose lesz, ha nem vesznek fel. Elegem van az egész országból!

2019. nov. 13. 13:25
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Én se nagyon értettem, mi ebben a politika, de itt egy régebbi kérdés

Csöves nem leszel

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__93..

2019. nov. 13. 17:40
 22/30 A kérdező kommentje:
#21: Hát akkor megyek segédmunkásnak, szalag mellé vagy fogalmam sincs hova, de fél éven belül valami munkahelyet muszáj lesz találnom, mert máskülönben vagy hajléktalan leszek, vagy felélem a szüleim vagyonát vagy pedig a túlvilágra távozom. Sajnos baromi súlyos helyzetben vagyok és jó lenne valami vészmegoldást találnom rövid időn belül, hogy eltartsam magamat legalább pár év erejéig, amíg egy esti OKJ-s képzésen ki nem tanulok egy szakmát (de ahogy írjátok abban sincs esélyem tapasztalat nélkül). És nem... nem trollkodom, komolyan segítségre van szükségem.
2019. nov. 13. 17:53
 23/30 anonim válasza:
100%
Ezt valahogy nem értem. Ha egyetemre jársz (nappali?) elképesztő mennyiségű diák munka van. Szakmai is meg nem szakmai is, azzal valamennyi pénzt lehet keresni, meg lehet találni kapcsolatokat. Nem egy ismerősőm így került jó helyre. Először diákmunkásként járt egy céghez aztán diploma utána felvették. Az, hogy siránkozol az kb. az alkalmatlanságodat mutatja. Az OKJ hálózat építő szak meg önmagában vicc kategória. Semmilyen kézzel fogható tudást nem ad, valaki egy íróasztal mellett kitalálta, hogy ez "jó" de a való életben semmit nem ér.
2019. nov. 13. 17:59
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy egy kicsit autista?
2019. nov. 13. 18:31
 25/30 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ha kitanulsz egy okj-s szakmát pl hegesztő az után még gyakorlat nelkül is kapkodnak itt felénk. Haver lerakta okj-n ilyen 400 akat megkeres Dunaújvárosban.
2019. nov. 13. 19:01
 26/30 A kérdező kommentje:
#23: Már abszolváltam, de az államvizsgám még nincs meg. Tehát már nem vagyok jogosult diákmunkára sem.
2019. nov. 13. 19:04
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy már ott nem stimmel valami a kérdésnél, hogy félévig baromira nem tudsz munkanélküli lenni, mivel max 3 hónap után kötelezően átrugdosnak közmunkába. Nem muszáj elvállalnod, de akkor kikerülsz a rendszerből, nem kapsz semmit.
2019. nov. 14. 07:52
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

#27 nem 6 hónapja, 6 éve azt írta. :O

Közben meg egyetem.

Nem értem, kicsit se.

2019. nov. 14. 08:46
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
28: Ja bocs, még kómás voltam kicsit mikor írtam. De akkor is ugyanúgy gyanús, mert ahogy írtam 3 hónap után automatikusan küldenek ki közmunkára téged valahova. Nem vállalod el kikerülsz a rendszerből, de akkor se álláskeresőit se semmit nem kapsz utána nem tudom meddig.
2019. nov. 14. 09:13
 30/30 anonim ***** válasza:
29. Engem Budapesten nem küldtek kozmunkara. Bár nem is kaptam semmit a hitegetesen kívül, hogy majd kuldenek allasajanlatokat, amit szintén nem kuldtek. 415 000es bruttó után 200ezer allaskeresesit kaptam összesen (nem havonta) papiron 3 honapra, gyakorlatilag 2 honapra. Végül 6 hónap után nem vettek fel sehova, így vállalkozó lettem. Most kaszaljak el éppen a katát. Szóval a következő lépés külföld lesz.
2022. júl. 12. 07:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!