Ha olyan nagy szakemberhiány van, akkor hogy lehet, hogy 6 éve nem vesznek fel sehova OKJ-s hálózattelepítő végzettséggel?
“Nem érsz semmit se vele, mivel mindenhol már valós, leigazolható munkatapasztalatot kérnek. Ami azt jelenti, hogy igazolnod kell, hogy ott dolgoztál, majd míg van a várakozási idő felhívják a volt munkaadódat és kikérdeznek róla. Ez akkor szívás, ha rossz kapcsolattal váltattok el.“
Azért a fél-1 éves gyakornoksággal eltöltött idő leigazolható munkatapsztalatnak számít, mivel ilyenkor írnak ajánlást és igazolást is adnak róla. De nembaj.
Engem 48 évesen tettek ki a fővárosban it-s cégtől. Programozó voltam. Egyetemi végzettséggel. Fél év alatt egy állásinterjóig nem jutottam. Közben elkezdtem Németoszágban nézelődi. A 2. helyre felvettek, ahol interjún voltam. 8 éve itt vagyok.
Esetleg nézelődhetsz itt. Ezen a helyen hálózatépítő nincs. Vannak programozók és műszaki szakemberek, akik amellet, hogy operátorként dolgoznak, megcsinálják a szükséges hardveres munkákat is. Számítógépet javítanak,
Operációs rendszert és más szoftvereket telepítenenek, számítógépeket javítanak. Nem tudom mit takar a hálózatépítő szakma. Lehet azok sem ahová jelentkezel. Jelentkezz operátornak vagy műszaki szakembernek.
Én is csodálkozva néznélek HR-es ként, hogy a diploma hátha feldobja az OKJ-s papírodat.
Ha a szakmában is így ülsz a lóra...
És milyen diplomád lesz?
,,Azért a fél-1 éves gyakornoksággal eltöltött idő leigazolható munkatapsztalatnak számít, mivel ilyenkor írnak ajánlást és igazolást is adnak róla. De nembaj."
De baj. Mivel ahogy írtam leigazolható, valós munkatapasztalatot várnak. Ergo papírt, hogy te hivatalosan dolgoztál, nem csak gyakornok voltál.
Nem tudom mit csinálsz rosszul! (amit írsz Koplárovics Béci abból több együttállása is lehet) De sanszos, hogy a hiba a Te készülékedben van!
Ha egyetemre jársz és van valamilyen szakmád (ami az egyetemi szakhoz illik) kicsi a valószínűsége, hogy ne találj munkahelyet. (nem írtál települést)
Mivel a fideszre és OV-re hegyezted ki a kulcsszavakat sanszos, hogy trollkodsz! Mondom ezt nem fideszes szavazóként!
Ha az államtól várod a segítséget rossz korban és rossz bolygón vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!