Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha olyan nagy szakemberhiány...

Ha olyan nagy szakemberhiány van, akkor hogy lehet, hogy 6 éve nem vesznek fel sehova OKJ-s hálózattelepítő végzettséggel?

Figyelt kérdés
Közben egyetemre is jártam, hogy legalább egy mezei diplomám is legyen mellé, ami hátha emeli az értékét a cv-mnek, de egyetem alatt (amit még nem fejeztem be) se vettek fel egy céghez se pedig elvileg informatikusból hiány van. Most államvizsga előtt állok nulla munkatapasztalattal és hogy várják el, hogy legyen 10 év szakmai tapasztalom meg értsek mindenhez, ha sehova nem vesznek fel? Már azon is gondolkoztam, hogy hagyom a fenébe az egyetemet és gyorsan kitanulok burkolónak, mert állítólag az most hiányszakma. Persze utána meg azzal se tudok elhelyezkedni, mert nincs tapasztalatom, de az meg sose lesz, ha nem vesznek fel. Elegem van az egész országból!

2019. nov. 13. 13:25
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Béci: ahogy írtam sok cég már csak valós munkahelyi gyakorlatot fogad el szakmától függetlenül, gyakornoki programokat már el se fogadnak.
2019. nov. 13. 13:57
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
annyiban igaz hogy IT belül a fejlesztésben van hiány, üzemeltetőkből is azokat kedvelik akik azért bele tudnak nézni egy kódba (DevOps vonal)
2019. nov. 13. 13:58
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

“Nem érsz semmit se vele, mivel mindenhol már valós, leigazolható munkatapasztalatot kérnek. Ami azt jelenti, hogy igazolnod kell, hogy ott dolgoztál, majd míg van a várakozási idő felhívják a volt munkaadódat és kikérdeznek róla. Ez akkor szívás, ha rossz kapcsolattal váltattok el.“

Azért a fél-1 éves gyakornoksággal eltöltött idő leigazolható munkatapsztalatnak számít, mivel ilyenkor írnak ajánlást és igazolást is adnak róla. De nembaj.

2019. nov. 13. 14:12
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
szerintem a semminél több a gyakornokság, majd a HR-es kisasszony 2 kávé között eldönti minek számít :D
2019. nov. 13. 14:16
 15/30 anonim ***** válasza:
83%

Engem 48 évesen tettek ki a fővárosban it-s cégtől. Programozó voltam. Egyetemi végzettséggel. Fél év alatt egy állásinterjóig nem jutottam. Közben elkezdtem Németoszágban nézelődi. A 2. helyre felvettek, ahol interjún voltam. 8 éve itt vagyok.

Esetleg nézelődhetsz itt. Ezen a helyen hálózatépítő nincs. Vannak programozók és műszaki szakemberek, akik amellet, hogy operátorként dolgoznak, megcsinálják a szükséges hardveres munkákat is. Számítógépet javítanak,

Operációs rendszert és más szoftvereket telepítenenek, számítógépeket javítanak. Nem tudom mit takar a hálózatépítő szakma. Lehet azok sem ahová jelentkezel. Jelentkezz operátornak vagy műszaki szakembernek.

2019. nov. 13. 14:57
 16/30 anonim ***** válasza:
64%

Én is csodálkozva néznélek HR-es ként, hogy a diploma hátha feldobja az OKJ-s papírodat.

Ha a szakmában is így ülsz a lóra...

És milyen diplomád lesz?

2019. nov. 13. 15:20
 17/30 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Lehet nem jó szakmàt tanultál ennyi. Mellesleg hogy a szakmádban nem találsz semmit meg nem egyenlő a hajléktalansággal. Dolgozz mást.
2019. nov. 13. 15:32
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

,,Azért a fél-1 éves gyakornoksággal eltöltött idő leigazolható munkatapsztalatnak számít, mivel ilyenkor írnak ajánlást és igazolást is adnak róla. De nembaj."

De baj. Mivel ahogy írtam leigazolható, valós munkatapasztalatot várnak. Ergo papírt, hogy te hivatalosan dolgoztál, nem csak gyakornok voltál.

2019. nov. 13. 15:38
 19/30 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom mit csinálsz rosszul! (amit írsz Koplárovics Béci abból több együttállása is lehet) De sanszos, hogy a hiba a Te készülékedben van!

Ha egyetemre jársz és van valamilyen szakmád (ami az egyetemi szakhoz illik) kicsi a valószínűsége, hogy ne találj munkahelyet. (nem írtál települést)

2019. nov. 13. 17:28
 20/30 anonim ***** válasza:
93%

Mivel a fideszre és OV-re hegyezted ki a kulcsszavakat sanszos, hogy trollkodsz! Mondom ezt nem fideszes szavazóként!

Ha az államtól várod a segítséget rossz korban és rossz bolygón vagy!

2019. nov. 13. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!