Mi történne, ha egyszer kiderülne, hogy az abortuszt ellenzőknek igazuk volt?
Te miről beszélsz? Biológiailag már most is törvényszerű, hogy egy megtermékenyített sejtből baba lesz, csak ezerféle módon elromolhat a folyamat aminek következménye a halvaszületés, vagy különféle rendellenességek.
Az abortusz vita egyéként sem erről szól eredetileg, hanem azon veszekednek, hogy mikortól számít az abortusz emberi élet kioltásának és hogy meddig rendelkezhet a nő a saját teste felett.
"Az abortuszpártiak lehetséges életről beszélnek. Ha törvényszerűnek hinnék, elleneznék."
Amióta csak ismerem az abortusz fogalmát, még senkitől sem hallottam azt, hogy maga az élve születés csak egy lehetséges kimenetel lenne.
Ha az embriónak nincs semmiféle kimutatható rendellenessége, ahogyan az anyának sincs, úgy 10/10 orvos azt mondaná, hogy jelen körülmények között ez a baba bizony megfog születni. A megszületés sikerességét az abortusz pillanatában a külső tényezők okozzák, amik bezavarhatnak az embrió, alapjáraton egészséges fejlődésébe.
Mint a liszt és a tojás. Senki se tagadja, hogy ha ezt a kettőt összekeverjük, akkor tésztát kapunk, de ez a törvényszerűség nem jelenti azt, hogy ne lehetne elrontani a spagettit.
"A megszületés sikerességét az abortusz pillanatában a külső tényezők okozzák"
Elírtam bocsi, az ellenkezőjére gondoltam. A sikertelenségért felelnek külső tényezők.
"Lehetséges élet, sejtcsomó, még nem ember, nem érez, nem gondolkodik, ilyesmiket mondanak. Lényeg, hogy nem tekinthető embernek egy magzat. "
Pontosan, de eddig is tudott volt mindenki számára, hogyha csak nincs valami konkrét ok/tényező, amiért halva születne a gyerek, az törvényszerűen egy élő ember lesz később.
Semmi újat nem tartalmaz a kérdésed, ami más perspektívába helyezhetné az abortusz témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!