Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért panaszkodnak a nyugdíjasok?

Miért panaszkodnak a nyugdíjasok?

Figyelt kérdés
Nagyon sok az öreg, mert az emberek nagyon hosszú ideig élnek, ami régebben nem volt annyira jellemző. A jó egészségügynek köszönhető. De kevés az aktív korú népesség, mert nagyon sokan mentek ki külföldre szerencsét próbálni a fiatalok. Na most mivel nagyon sok a nyugdíjas és arányaiban kevès a dolgozó, ezért nincs aki kitermeljea nyugdíjat már lassan. Sok idős mégis háborog, hogy kevés a nyugdíj, nagyobb nyugdíjemelés kellene. Csakhogy ezt az államkassza nem sokáig bírná.

2019. nov. 6. 19:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, nem vagyok szakértő a témában, csak a saját meglátásomat írtam le. Egy idős, leendő nyugdíjas hölgy ismerősöm is teper a nyugdíjért, pedig már most birtokol két lakást és egy balatoni nyaralót olyan városokban, ahol magasak az ingatlanárak. Ő ugyanúgy kapni fog és el fogja költeni, amire egyébként minden joga megvan.

Csak elgondolkodtató, hogy nem egy ilyen nyugdíjas van, ezzel egy időben az ország kevésbé fejlett régióiban pedig megfagynak, mert nem tudnak fát venni.

2019. nov. 7. 08:40
 12/16 mindentudó99 ***** válasza:
#4 Igen képben vagyok. Ha 2%- ot kell pótolni akkor annyit de kell. Lehet nem tünt fel sokan még 150 nettót se kapnak. Abból tegyen félre? Nagyon nem vagy képben
2019. nov. 7. 09:05
 13/16 mindentudó99 ***** válasza:
#12 A társadalom elöregedőben van független attól hogy én kire szavazok.
2019. nov. 7. 09:11
 14/16 mindentudó99 ***** válasza:
28%
#13 Hogy valakinek hàny ingatlana van annak mi köze a nyugdíjhoz?
2019. nov. 7. 09:13
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Az a köze a nyugdíjhoz, hogy az illető kap mondjuk 150 ezer forint nyugdíjat havonta. Tekintsük ezt alap jövedelemnek.

Mivel van két új építésű lakása nagyobb városban, az egyiket minimum 50-60 ezer forintért ki tudja adni. Ott a szintén újszerű, nem gagyi nyaraló az egyik legnagyobb balatonparti településen. Nem tudom mennyit lehet ezzel keresni, de nyaraláskor tapasztalom, hogy nem keveset hagyunk a nyaralósoknál.

Amikor már annyira öreg lesz, hogy a nyaralóval és a lakással sem tud foglalkozni, eladja minimum 40 millió forintért a kettőt. Tegyük fel 20 évig él az eladott ingatlanok árából, már akkor van havi plusz 160 ezer forintja a nyugdíj felett.

Én tudom, hogy a jelenlegi rendszer ezzel nem tud foglalkozni. Azt is, hogy ilyen módon nem nagyon lehet diszkriminálni. Kb olyan, mintha az egyetemen a szülők anyagi helyzete alapján szabnák a tandíjat. Persze ha be is vezetnének valami ilyesmit egyből megugrana a szegény nyugdíjasok száma, íratnák az ingatlanokat az unokákra meg akire csak tudják. :D

Szóval tudom, hogy ez demagóg meg kb lehetetlen lenne, de akkor is elgondolkodtató, hogy egyszerre emelik annak a nyugdíját, aki inaktív létére egy dolgozó ember havi jövedelméből él, és azét is, aki megfagy a saját kis romos házában.

2019. nov. 8. 01:03
 16/16 anonim ***** válasza:

#14 Azt állítottad, hogy: "a dolgozók járuléka már rég nem fedezi a nyugdíjakat" ami tényszerűen nem igaz, pl. 2014-ben is szuficites volt a nyugdíjpénztár. (183 milliárd pluszban volt, ehhez képest tavaly volt -80 milliárdban) Kb. olyan mintha az általad említett 150 ezres fizetést kéne kipótolni 600 forinttal, miközben csak hiteltörlesztésre 10 ezres összeget fizetsz.

Csak miheztartás végett, ha sikerül 5%-al csökkenteni a GDP arányos államadósságot a következő 4 évben(ez eddig minden egyes Orbán kormánynak sikerült, akkor adósságfinanszírozásra 150 milliárddal fogunk kevesebbet költeni, ez meg kb. a duplája a hiányzó összegnek)

Mért kéne félretenni?(dolgozni kéne, mert csomó embernek nem lesz meg közel 40 éve ledolgozva mire nyugdíjba megy) Mert a magánynyugdíjakat áruló brókerek szerint fenntarthatatlan a rendszer? Ja ha nekem lenne eladó termékek én se mondanám, hogy nincs rá szükség. Még a jelenlegi rossz demográfiai adatok mellett is 2-3 évvel ha emelnék a nyugdíjkorhatárt és csak inflációnak megfelelően emelnék a nyugdíjakat simán lehetne fizetni 2050-2060-ban is a mostanival reálértéken megegyező juttatásokat.

2019. nov. 9. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!