Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormánypárt gyakorolhat-e...

A kormánypárt gyakorolhat-e minden hatalmat vagy nem?

Figyelt kérdés

Találtam egy érdekes részt az alkotmányban.

"A pártok közhatalmat közvetlenül nem gyakorolhatnak. Ennek megfelelően egyetlen párt sem irányíthat semmiféle állami szervet. A pártok és a közhatalom szétválasztása érdekében a törvény határozza meg azokat a tisztségeket, közhivatalokat, amelyeket a párt tagja vagy tisztségviselője nem tölthet be."

Az alkotmány alapján tehát milyen jogon irányítja a Fidesz a rendőrséget, és milyen jogon cseréli le a hivatalokban dolgozókat?

2010. júl. 17. 21:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
40%
Arra hívatkoznak hogy az országgyülés teszi ezt.Erre jó a 2/3.
2010. júl. 17. 21:21
 2/20 anonim ***** válasza:
Nem a Fidesz irányítja a hivatalokat, hanem a kormány. Nekik pedig ez a dolguk.
2010. júl. 17. 21:21
 3/20 anonim ***** válasza:

ma 21:21 VAGYOK.

A szakminiszter irányítja a minisztériumokat nálunk is , mint a világ összes demokráciájában.

2010. júl. 17. 21:24
 4/20 A kérdező kommentje:

De gyakorlatilag most kormány=Fidesz

Így mondhatjuk azt is hogy a párt irányít mindent.

2010. júl. 17. 21:27
 5/20 anonim ***** válasza:
77%
A buta szavazók kétharmadot engedtek a Fidesznek. Innentől kezdve kevés gátjuk van. Szépen kicserélik mindenhol az embereket pártkatonákra, akik természetesen nem Fidesz-tagok, tehát emiatt nem marasztalhatóak el.
2010. júl. 17. 21:30
 6/20 anonim ***** válasza:
49%
Nesze nektek fidesz. Kellett ez nektek?
2010. júl. 17. 21:35
 7/20 anonim ***** válasza:
11%

"A szakminiszter irányítja a minisztériumokat nálunk is , mint a világ összes demokráciájában"

A világ egyetlen demokráciájában nincs ekkora hatalma a kormánynak tudhatnád. Az USA-ban sincs ekkora hatalom egy kézben.

2010. júl. 17. 21:42
 8/20 anonim ***** válasza:
Nem egészen értem a problémádat. Az országgyűlés választja a kormányt a kormány pedig irányítja a közigazgatást. Ezt hívják úgy, hogy parlamentáris demokrácia.
2010. júl. 17. 21:44
 9/20 anonim ***** válasza:
54%

ma 21:42

Az USA-ban elnöki rendszer van, lényegesen több hatalom összpontosul egy kézben, mint bármelyik másik demokráciában.

2010. júl. 17. 21:45
 10/20 anonim ***** válasza:

"A világ egyetlen demokráciájában nincs ekkora hatalma a kormánynak tudhatnád. Az USA-ban sincs ekkora hatalom egy kézben." Ez azért nem teljesen igaz. Tudom mostanában ez megy a ballib médiában meg a barikádban is.

Érdekes, hogy ez a berendezkedés már a rendszerváltás óta így van nálunk, tehát a Gyurcsány korszak alatt is így volt, és nem is tudom miért akkoriban ezzel nem foglalkozott senki.

2010. júl. 17. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!