Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Borkai Zsolt olimpiai járadéká...

Borkai Zsolt olimpiai járadékát milyen jogon akarják megvonni?

Figyelt kérdés

Bevallom, azt sem tudtam, hogy sportoló volt, az ország másik felén élek, a nevét sem ismertem eddig.

Most, hogy minden róla szól, teljesen megértem, hogy kidobták a pártból, kidobták az Olimpiai Bizottságból, na de egy sportteljesítmény után járó életjáradékot megvonni?

Miért?

Azért, mert félrelépett, semmissé válna egy 30 évvel ezelőtti érdeme, amikor egy ország volt rá büszke?

Sportteljesítménnyel összefüggésbe hozni a hűtlenséget, ez mire jó?

Nem ő az első ember, aki hűtlenkedett, csak ő most lebukott. Valószínüleg a jelenleg járadékot kapó ex-olimpikonok jó részét is meg lehetne fosztani a pénztől, meg amúgy mindenkit, csak azt nem vágom, hogy a két dolognak mi köze egymáshoz.

Egyébként volt arról bármi hír, hogy a feleség mit szólt a dologhoz, akar-e válni, nyilatkozott-e bárhol?

2019. okt. 24. 18:30
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"köztörvényes bűncselekmény vagy szabálysértés"

Csak szólok, hogy hogy ehhez elég rámenni egy záróvonalra, esetleg benézni egy táblát.

Szal a szabálysértés rész elég erős.

2019. okt. 24. 19:49
 22/30 anonim ***** válasza:

"Borkai Zsolt olimpiai járadékát milyen jogon akarják megvonni?"

Láthatóan nincs rá szüksége, miután bőven jut neki kokóra meg prostikra. Inkább szétosztogatják választások előtt a megmaradt pénzt.

2019. okt. 24. 19:56
 23/30 anonim ***** válasza:

"Nem láttad kinek az ötlete volt?

Valami új arc bekerült a parlamentbe és szerepelni kellett neki,túl nagyot akart dobni hirtelen."

Úgy hívják, hogy Steinmetz Ádám. Olimpiai bajnok.

Ha valakinek van joga elítélni egy másik olimpiai bajnokot, akkor ő az.

Van a magyar társadalomban egy mítosz, hogy a sportolók milyen tiszteletreméltóak. Remélhetőleg ez megkopik ezáltal.

A sportolók ugyanúgy csalják, verik a feleségüket mint a többiek. Adót csalnak, drogoznak, doppingolnak és a többi.

Járjon nekik életjáradék megdolgoztak érte, de azért ennyire nem kell felnézni rájuk, ahogy azt MO-n teszik az emberek.

Borkaival kapcsolatban a legkisebb baj, hogy félrelépett, meg lefilmezte. A komoly dolog az, hogy adófizetői pénzt lopnak és megússzák büntetlenül. Ha már amiatt nem lehet megbüntetni, akkor legalább egy kis megszégyenítés jár neki.

2019. okt. 24. 20:53
 24/30 anonim ***** válasza:

A törvény jogán akarják megvonni.

Javaslom az alábbi cikket:

[link]

A törvény így határoz, idézem:

„érdemtelen és nem részesül járadékban az a jogosult, aki büntetett előéletű, büntetlen előéletű, de vele szemben a bíróság bűncselekmény elkövetése miatt próbára bocsátást alkalmazott a próbaidő, annak meghosszabbítása esetén a meghosszabbított próbaidő elteltéig“

Ezen túl a Sporttörvény lehetővé teszi az olimpiai járadék folyósításának felfüggesztését, ha valaki (a magánvádas vagy a pótmagánvádas eljárást kivéve) büntetőeljárás alatt áll.

Az elég jól látszik, hogy érdemtelenné vált a járadékra, már csak az kérdés, hogy jogi úton mikor lehet lépni.

Egyébként ez az életjáradék nem valami kötelező előjog szerintem, csak egy adható dolog, a példás teljesítményért és életért. Az olimpikonok kapnak egy jelentős összeget az érem mellé, szóval ki van nekik "fizetve" a teljesítményük.

2019. okt. 24. 21:54
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy, ha hasonló esetnél tartunk, akkor Lázári Viktorra keress rá. Szinte egy az egyben azonos az sztori. Nem is volt annyira régen.

Kokó, k_rvák, adriai hajókázás (népszerű a hely)... méghozzá szombathely volt alpolgármesterétől.

Hatóságok találtak drogot a hajón, illetve videó is van, ahogy felszívja a "csík kólát". Mégis megszüntették a nyomozást. Úgyhogy ne hidd, hogy ez másképp lesz.

2019. okt. 24. 23:27
 26/30 anonim ***** válasza:
Bocs, Lázáry Viktor a neve.
2019. okt. 24. 23:33
 27/30 anonim ***** válasza:
72%

Ő egy fideszes politikus volt mikor prostikkal kokózott az adóforintjainkból igaz?

Pont ilyen jogon.

Annyira hűdekeresztényin viselkedett mint az egész pártja.

Az olimpikonoknak példát kell mutatniuk ez minden országban így működik. Ha szerinted ez példa értékű kérlek fizesd te a járadékát.

Bizony egy olimpikonnak bőven van joga bírálni egy másik olimpikont a vállalhatatlan törvénysértő magatartásáért.

Egy normális országba most előzetesbe ülne, Kábítószer birtoklás, Kábítószer fogyasztás, Prostitúció támogatása, Hivatali visszaélés, Nagy összegű lopás stb miatt.

De ez itt Magyarország Polt Péterrel.

2019. okt. 24. 23:51
 28/30 A kérdező kommentje:

Lázárynak még a neve sem ismerős, de rákeresek.

Hogy nem üti meg az ingerküszöböm az, hogy Horvátországban a prostitúció büntetendő... nos, valóban mindegy nekem, hisz legyen az ő magánügye, kivel létesít szexuális viszonyt. Itthon nem bűncselekmény egy férfinak (de egy nőnek sem) félrekrni.

Amiatt vonják felelősségre ott, ha erre van mód.

De ezt is bizonyítsák be, mert azok a kis könnyűvérű nőcskék bármikor elmennek egy gazdag tűnő pasival, ha az vesz nekik pár új ruhát. Tulajdonképpen erre is mondhatjuk, hogy prostitúció, egy elegáns étterem, egy ékszer, és már szét is tette a lábát.

Legyen arra megdönthetetlen bizonyíték, hogy ott köttetett egy szerződés, és valaki valakinek pénzt adott át szexuális szolgáltatásokért cserébe.

Ha erre nincs bizonyíték, akkor meg csupán arról van szó, hogy a lányok elmentek pár pasival hajókázni, és jól érezték magukat.

Mert valljuk be, Borkai a mai napig egy jó pasi, és nem hiszem, hogy gondot okozna neki felszedni egy fiatal pipit, még akkor sem, ha nem lenne polgármester.

A fehér csík meg simán lehet egy rossz poén, ittasan ki nem csinált még ilyet pl egy kocsmában? Mert mi igenis hülyéskedtünk azzal 10-20 éve, hogy felsodortuk a papírpénzt, mintha azzal kokóztunk volna. Ha akkor arról készül egy fotó vagy egy videó, és én ma híres ember vagyok, akkor azt is bizonyítéknak kiálthatnák ma ki, pedig valójában nem történt meg a kokózás. Ennyit erről.

Ha kimutatják a véréből, az már bizonyíték. Addig nem.

2019. okt. 25. 18:00
 29/30 A kérdező kommentje:

Az olimpikonoknak példát kell mutatniuk ez minden országban így működik. Ha szerinted ez példa értékű kérlek fizesd te a járadékát.

"Van a magyar társadalomban egy mítosz, hogy a sportolók milyen tiszteletreméltóak"

Nálam nincs ez a mítosz, erre utaltam, hogy ha egytől megvonják, nagy részüktől meg lehetne vonni.

De amúgy az egész életjáradék egy nagyon fura dolog, eleve kap pénzt, nem is keveset, mikor eléri azt az adott eredményt.

Később miért fizetünk neki a mi adónkból még 40-50 éven át nem is keveset, a réges régi eredményéért?

Bárki elér bármilyen sikert a munkájában, azért ott és akkor kaphat jutalmat, de később egész élete folyamán hol fognak neki ezért fizetni?

A sportoló viszonylag korán abbahagyja az élsportot, értem ezalatt, hogy nem marad élsportoló a nyugdíjkorhatárig.

Utána viszont bármit csinálhat, saját sportágában lehet edző jó pénzért, hiszen a neve elsimert, az eredményei magukért beszélnek. De 30-35 évesen még csinálhat akármilyen vállalkozást, vagy tanulhat, diplomát szerezhet, szóval nonszensz az egész.

"Egy normális országba most előzetesbe ülne, Kábítószer birtoklás, Kábítószer fogyasztás, Prostitúció támogatása, Hivatali visszaélés, Nagy összegű lopás stb miatt."

Ezek közül melyiket sikerült eddig rábizonyítani???

Szerintem amit te csinálsz, az jelenleg rágalmazás, ami viszont büntetendő.

Hagyd meg a hatóságoknak ezt a dolgot, és ha úgy találják, akkor meg fogják büntetni.

Viktor már nem fogja a kezét, szerintem a régi puszipajtások már szóba sem állnak vele, szóval nem lesz, aki bevédje.

2019. okt. 25. 18:07
 30/30 anonim ***** válasza:

"Itthon nem bűncselekmény egy férfinak (de egy nőnek sem) félrekrni."

De nem is itthon követte el, hanem Horvátországban, ahol bűncselekmény.

"Legyen arra megdönthetetlen bizonyíték, hogy ott köttetett egy szerződés, és valaki valakinek pénzt adott át szexuális szolgáltatásokért cserébe."

Tehát már az sem elég bizonyíték, ha ő maga is elismerte. Milyen ennél erősebb bizonyíték kéne? Vagy gondolod, hogy a prostik szerződést kötnek az ügyféllel, főleg ha bűncselekmény az adott országban? Ennyire naiv vagy, esetleg szándékosan hülye?

"Mert valljuk be, Borkai a mai napig egy jó pasi"

Ha ennyire tetszik, akkor cuppantsd le.

"A fehér csík meg simán lehet egy rossz poén, ittasan ki nem csinált még ilyet pl egy kocsmában?"

Én például soha, sőt szerintem a normális többség sem.

"Ha kimutatják a véréből, az már bizonyíték. Addig nem."

Szerinted hány évtizedig marad meg a vérben? Nem a múlt héten történt az eset.

"Bárki elér bármilyen sikert a munkájában, azért ott és akkor kaphat jutalmat, de később egész élete folyamán hol fognak neki ezért fizetni?"

Akkor mit hisztizel, hogy el akarják az álompasidtól venni?

"Ezek közül melyiket sikerült eddig rábizonyítani???"

A prostitúciót ő maga ismerte el, szóval az már bizonyított. A hivatali visszaélést, korrupciót pedig csak idő kérdése, hogy bizonyítsák, ha Polt Peti nem szab gátat és simítja el az ügyet.

2019. okt. 25. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!