Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Borkai Zsolt olimpiai járadéká...

Borkai Zsolt olimpiai járadékát milyen jogon akarják megvonni?

Figyelt kérdés

Bevallom, azt sem tudtam, hogy sportoló volt, az ország másik felén élek, a nevét sem ismertem eddig.

Most, hogy minden róla szól, teljesen megértem, hogy kidobták a pártból, kidobták az Olimpiai Bizottságból, na de egy sportteljesítmény után járó életjáradékot megvonni?

Miért?

Azért, mert félrelépett, semmissé válna egy 30 évvel ezelőtti érdeme, amikor egy ország volt rá büszke?

Sportteljesítménnyel összefüggésbe hozni a hűtlenséget, ez mire jó?

Nem ő az első ember, aki hűtlenkedett, csak ő most lebukott. Valószínüleg a jelenleg járadékot kapó ex-olimpikonok jó részét is meg lehetne fosztani a pénztől, meg amúgy mindenkit, csak azt nem vágom, hogy a két dolognak mi köze egymáshoz.

Egyébként volt arról bármi hír, hogy a feleség mit szólt a dologhoz, akar-e válni, nyilatkozott-e bárhol?

2019. okt. 24. 18:30
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Én szerinte tartsa meg az életjáradékot, igaz az is valami 300k forint, de megérdemelte éljen abból. Viszont az elég gusztusatan, hogy milliós polgármesteri fizetést is kapja még legalább 5 évig, mert az emberek megválasztották.
2019. okt. 24. 19:19
 12/30 A kérdező kommentje:

"Nem dobták ki a pártból, maga lépett ki."

Igen-igen, erős ráhatásra...

2019. okt. 24. 19:19
 13/30 A kérdező kommentje:

"Az a minimum, hogy elveszik tőle a járadékot "

Ezt értem, ha hoznak egy ilyen törvényt.

De akkor a többi olimpikon hűtlenségét is felderítik?

Amúgy meg a félrelépés jogilag nem bűncselekmény, szóval nem is hiszem, hogy ilyen törvény át tudna menni akár az alkotmánybíróságon, akár az EU-n.

2019. okt. 24. 19:21
 14/30 anonim ***** válasza:

Erről a sporttörvény rendelkezik.

2004. évi I. törvény

59. § (8) Érdemtelen és nem részesül járadékban az a jogosult, aki

a) büntetett előéletű,

b) büntetlen előéletű, de akivel szemben a bíróság bűncselekmény elkövetése miatt próbára bocsátást alkalmazott a próbaidő, annak meghosszabbítása esetén a meghosszabbított próbaidő elteltéig.

(10) Fel kell függeszteni a járadék folyósítását annak a jogosultnak a részére, aki büntetőeljárás - ide nem értve a magánvádas vagy a pótmagánvádas eljárást - hatálya alatt áll. A jogosult a megalapozott gyanú közlésétől számított nyolc napon belül bejelenti a sportpolitikáért felelős miniszternek, ha vele szemben büntetőeljárás indult.

Jelenleg folyamatban van a büntetőeljárás, és nem a hűtlenség miatt. Hanem prostitúció elősegítése, hivatali visszaélés, drogcsempészés és korrupció gyanújával (ha más nem is, de közbeszerzéseken milliárdokat keresőkkel hajókázott).

Ha felmentik, kérheti a járadék további folyósítását az elmaradt összeggel együtt.

2019. okt. 24. 19:23
 15/30 A kérdező kommentje:

"jogerősen köztörvényes bűncselekmény vagy szabálysértés miatt elmarasztal a bíróság, attól vonják csak meg az olimpiai járadékot"

ezt amúgy én is támogatom.

De először be kell bizonyítani.

Márpedig az, hogy egy hajón szexelt nőkkel, még önmagában nem bűncselekmény.

Ugye ilyenkor alapból mindenki lekrvázza a nőt, jó eséllyel persze tényleg ez történt, de ha egyszerűen csak összejöttek és jól érezték magukat?

Bármi megtörténhet. Van arról levelezés vagy felvétel, hogy EZÉRT fizet neki?

Illetve ahogy konkrétan kábítószerezik? Egy fotóról még az sem derül ki, hogy mit szív, szerintem az nem bizonyíték.

Max a vérvizsgálat, de ugye a használat nem ugyanabba a kategóriába esik, mint a birtoklás vagy a terjesztés, abban sem vagyok biztos, hogy bűncselekményként kezelik.

Hiszen senkit nem szoktak emiatt leültetni, tavaly Curtis esetében sem nyomoztak, pedig ő be is ismerte.

Szóval ha azt rá tudják bizonyítani, hogy közpénzt lopott, hivatali visszaélést követett el, akkor annak legyen eredménye.

De a hűtlenkedésért... ne vicceljünk már. Akkor alapból megszüntethetnénk a teljes életjáradék cécót, mert ami az edzőtáborokban megy... na az fix, hogy senki nem kaphatna azután életjáradékot! :D

2019. okt. 24. 19:27
 16/30 A kérdező kommentje:

"Viszont az elég gusztusatan, hogy milliós polgármesteri fizetést is kapja még legalább 5 évig, mert az emberek megválasztották."

Ez miért gusztustalan?

Aki elnyer egy pozíciót, annak jár érte a fizetség.

Az emberek nagyobbik része úgy döntött, hogy nem a magánélete alapján ítél, hanem a szakmai munkássága alapján.

Nyilván a nagy többségnek megfelelt, ahogyan a várost vezette, emiatt miért gusztustalan felvenni a fizetését?

Még újra is számoltatták a szavazatokat, és úgy is ő maradt.

Ennyi erővel a legtöbb cégvezetőt meg lehetne hurcolni, mert mindegyiknek van krvája, és nincs is szüksége a pénzre, olyan sok van neki.

2019. okt. 24. 19:29
 17/30 anonim ***** válasza:
34%
Én sem értem, hogy hogy van pofájuk kétségbe vonni a sportteljesítményét. Pláne, hogy olyan kezdte, aki még a saját súlyásem bírná megtartani 1 percig. Dilettáns szerencsétlenek.
2019. okt. 24. 19:30
 18/30 A kérdező kommentje:

Köszi a törvényi hivatkozást, akkor ez már létező dolog, hogy a bűnözőknek nem jár.

Jogos.

Ha bebizonyosodik, akkor viselje a következményeit.

Ha nem, akkor pedig jár neki.

Na majd kiderül.

2019. okt. 24. 19:30
 19/30 A kérdező kommentje:

Amúgy jut eszembe, anno Kósának is volt egy ilyesmi ügye. Azt közelebbről követtem, mivel debreceni vagyok. De ugye túl nagy nyilvánosságot nem kapott, meg akkor még nem is létezett a mai formájában az internetes hírközlés.

Most rákerestem, 17 éve történt, persze volt net, de azért nem tudtunk meg mindent ilyen gyorsan és több nézőpontból.

Szóval abból se lett semmi, nem kellett lemondania, és érdekes módon nem szólították fel, hogy lépjen ki a pártból.

Sőt, ő is polgármester maradt, és később még komolyabb pozíciót kapott.

Az vajon miért más?

Őt is tetten érték, de még a felesége is vele maradt.

Mondjuk arról terjedtek pletykák, hogy látszatházasság, meg az asszony egyébként leszbikus, egy ismert sportolónővel van együtt. Nem is egy városban éltek.

Na de a lényeg: Lajosunknak miért nem kellett elhagynia a pártot?

2019. okt. 24. 19:35
 20/30 anonim ***** válasza:

Látom kérdező az az apróság, hogy a prostizás Horvátországban bűncselekmény az nem üti meg az ingerküszöböd...

Az bizonyítható, az, hogy kokainozott csak elég valószínű.

2019. okt. 24. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!