Van aktualitása '56-nak?
Ma is mint minden évben koszorúzással ünnepli a családom 1956 hőseit. A szabadságharc eszméje örökké a szívünkben él. Gondolkoztam mennyiben változott meg mára a világ. Úgy érzem nagyon sok párhuzam érezhető az '56-os események kirobbanása és a mai világpolitika alakulása közt. Te milyen más analógiát találtál?
1 - Annak idején a kizsákmányoló diktatúra ellen lázadtunk fel. Ma az elnyomó EU, ami diktatóriukus birodalom módjára akar berendezkedni. Ránk akarja erőszakolni a neoliberalizmust mint ahogy a kommunizmust akarta a Szu (analógia) Ettől csak a magyar kormány védheti a hazát.
2 - 59-ban elnyomó katonák voltak hazánk területén, amit egy birodalom rendelt ide. Ma meg kell védeni a hazát, hogy ne jöjjenek terroristák a világ minden tájáról amit egy birodalomként funkcionálni akaró EU akar idetelepíteni.
3 - '56-ban a nőket erőszakoló vörös hadsereg ellen lázadt fel a haza. Ma a nőket erőszakoló migránsokat akarjuk távol tartani családjainktól https://www.youtube.com/watch?v=-pHnQ6W2KkM
4 - Több mint fél évszázada is egy elnyomó birodalom ellen védtük a hazát, amifelé az EU most halad.
Mondom én, hogy nem érted. Te abból indulsz ki, hogy az EU féle diktálás, teljesen azon módszerekkel megy mint a komcsiké.
Egyébként a mélyen tisztelt EU is folyamatosan bővül. Az már csak mellékes furcsaság, hogy van közös pénz, lebomló határok, brüsszeli központ, saját zászló, himnusz, szabványok. De nincs itt semminek a kiépítése, áááá dehoooogy.
'Te abból indulsz ki, hogy az EU féle diktálás, teljesen azon módszerekkel megy mint a komcsiké.'
Tévedés, ilyesmit nem állítottam. Ezt szerintem csak te értelmezted így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!