A Fidesz és a HIT Gyülekezetének kapcsolatáról mi a véleményed?
"A szekta a jehovások és a szcientológia. A Hit Gyülekezete az nem szekta."
Hát ezen már sírva kell röhögjek. :D
"A Hit Gyülekezete az nem szekta. Tartsátok tiszteletben más vallását!"
Gondolom, a muszlimok vallását is tiszteletben kell tartani, igaz? :'D
"A független pünkösdi-karizmatikus közösség a rendszerváltásig csak illegalitásban tudta istentiszteleteit megtartani. Rendezvényeit, vezetőit a kommunista titkosszolgálat megfigyelés alatt tartotta. 1989-re a budapesti gyülekezet létszáma már elérte a 2000 főt."
Ez is csak azt mutatja, hogy a komcsik milyen reménytelenül töketlenek voltak, amikor valláskárosultak ellen kellett harcolni.
"Ez is csak azt mutatja, hogy a komcsik milyen reménytelenül töketlenek voltak, amikor valláskárosultak ellen kellett harcolni."
Nem, ez azt mutatja hogy mennyire reménytelenül kommunisták vagytok.
Ott kezdődik hogy a vallás és a politika jobb ha külön van választva. Na most ezt egyik fél sem tartja be. A fidesz előszeretettel kampányol a templomokban és használja az emberek hitét szavazat szerzésre.
A hitgyüli pedig mindig annak a pártnak tolta a szekerét amelyik anyagilag nekik kedvezett.
Ez az egész hitgyülekezeze egy pénznyelő. Már ott bukik a dolog hogy a modern egyházak de még a régiek sem igazán használják a tizedet már. Aki nem tudja mi ez, annak elmondom hogy a fizetésed tizedrészét oda kell adnod a gyülekezetnek. Ezenfelül elvárják hogy adakozz amikor jár körbe a doboz/persely.
Volt egy lány ismerősöm aki a hitgyüli fellépők között volt. Egyszer panaszkodott nekem hogy nem tud mosolyogni fellépés közben. Kérdeztem tőle hogy ez miért baj? Mondta hogy elvárják tőlük hogy mosolyogjanak mert akit átjár a szentlélek az boldog ember. Mondtam neki hogy csak akkor mosolyogjon ha jól esik és tényleg boldog. Erre ő, azt nem lehet...
És akkor ez csak egy nagyon enyhe story a többtucatból amit volt szerencsém megtudni rajta keresztül vagy az internetről volt tagok elmondásaiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!