Az egyes választókerületek adatai mikor lesznek elérhetők? (Még csak települési szinten találtam).
Azért csak településen találsz egyéni választókerületi eredményt, mert csak az van.
Ráadásul, csak azokon a településeken van ilyen, ahol január 1-én 10-ezer főt meghaladó volt a lakosságszám. Így, 3008 településen ilyet sem láthatsz, mert ott nincsenek egyéni választókerületek; településszintű listáról lehetett helyi önkormányzati képviselőket választani.
Vagy nem ismered az önkormányzati választást, vagy mást keresel, mint amit írtál; de kitalálni nem tudom, hogy mit.
[Egy budapesti kerületre akartam megnézni, a polgira melyik választókerületben mennyien szavaztak, de csak teljes kerületi adatot enged megnyitni.] ← # 4 2019-10-16 11:00
Igen, mert az egyéni választókerület csak egyéni választókerületi képviselőkre értelmezett; polgármesterekre, kompenzációs listákra, nem.
Ahogyan a főpolgármester választás is Budapestre értelmezett, nem közigazgatási kerületekre, pláne nem egyéni választókerületekre.
Vagy, a megyei közgyűlési küldöttválasztás megyére értelmezett, nem településekre.
Ennek megfelelő bontásban közölnek eredményeket.
A szavazóköri adatokat viszont – mint alapadatokat – közlik. Aki a választási szintektől eltérő gyűjtéseket kíván végezni, ezek segítségével megteheti; akár magánemberként, akár választási szakértőként, akár párt elemzőjeként stb.
Például, teljesen magánemberként, tegnap Budapest III. kerületében végeztem elemzéseket; nem volt nagy munka néhány képletet írni, és kigyűjteni a polgármester-jelöltek szavazatait a 16 egyéni választási kerületben: [link]
Bár, változik a Nemzeti Választási Iroda honlapja (kellett is tegnap kicsit bajmolódnom miatta), de a végleges változatban sem hiszem, hogy meg fogod tudni tenni azt a kiválogatást, amit szeretnél. A megelőző választási eredményeknél sincs olyan lehetőség. Viszont, azokban is megvannak a szavazóköri (alap)adatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!