Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincsenek határon túli...

Miért nincsenek határon túli választókerületek is?

Figyelt kérdés
Szerintem meg lehetne oldani, hogy a külhoni magyarok megfelelő képviselethez jussanak, azaz határon túli választókerületeket kellene létrehozni. Lenne mondjuk egy vagy kettő Romániában, egy Ukrajnában, egy Szlovákiában, egy Szerbiában, egy Horvátországban, egy Szlovéniában, egy Ausztriában. Ezek a választókerületek magukba foglalnák az adott országban élő összes magyart, ami azt jelentené, hogy azok a külhoni magyarok, akik az országgyűlési választásokon szavazhatnak, indulhatnának egy egyéni választókerületben, ami magába foglalná az összes magyarországi szavazati joggal rendelkező, de külföldi lakcímmel bíró magyart. Így például a romániai magyarok választhatnának egy képviselőt, aki a magyar Országgyűlésben képviselné a külhoni magyarokat. Ezeket a képviselőjelölteket egyébként a magyar pártok indítanák és ugyanúgy levélben lehetne szavazni rájuk. Ezzel a módosítással tulajdonképpen a külhoni magyarok nem csak pártlistákra, hanem egyéni választókerületi jelöltre is szavazhatnának és képviseletük biztosítva lenne az Országgyűlésben. Országonként 1 vagy 2 választókerületről lenne szó egyébként, szerintem Romániában lehetne 2 (egy a székelyföldi lakcímmel rendelkezőknek, egy pedig a többieknek), a többi országban szerintem egy is elég volna. Mi lenne erről a véleményetek?
2016. aug. 5. 16:03
 1/6 anonim ***** válasza:
És a többi helyen ahol még magyar ember él? A világ összes országában él magyar ember!
2016. aug. 5. 17:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Az ő képviseletüket nem tudom, hogy hogyan lehetne megoldani, de ha lenne rá megoldás, azt is támogatnám, hogy a nyugat-európai magyarságnak is legyen képviselője.
2016. aug. 5. 17:14
 3/6 anonim ***** válasza:
A "külhoni magyarok" egy Ft adót nem fizetnek Magyarországon. Akkor miért kellene az ő érdekeiket itt képviselni? A zömük szerintem még életében nem járt itt, hadd ne döntsön már arról, hogy mi legyen. Ezzel az erővel én is választhatnék Lengyelországban, mert lengyel vezeték nevem van, vagy Angliában, mert tudok angolul. Kit érdekel, hogy még nem voltam Lengyelországban...
2016. aug. 6. 12:23
 4/6 anonim ***** válasza:
51%

Az Országgyűlés, a Parlament az Magyarország, értsd az 'ország' parlamentje.

(más az ország, más a nemzet)

2016. aug. 6. 13:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Más országokban is vannak külföldi választókerületek, pl. Romániában is.
2016. aug. 6. 13:49
 6/6 anonim ***** válasza:

"Országonként 1 vagy 2 választókerületről lenne szó egyébként"

"nyugat-európai magyarságnak is legyen képviselője"

És az amerikai, ausztráliai magyarság? Ők is adnak képviselőt?

Magyarországi magyar lehet a magyar parlamentben, vagy csak külföldi?!

Álljon már meg a menet!! A ország sorsáról hadd döntsenek már az ország lakói!

2016. aug. 6. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!