Van-e lehetőség arra, hogy önként lemondjak a szavazati jogosultságomról?
Figyelt kérdés
Sohasem érdekelt a szavazás, egyszer nem éltem ezzel a lehetőséggel és kizárt, hogy a jövőben kipróbáljam valaha a dolgot. Rendkívüli mértékben zavar, hogy 100-dik alkalommal kérdezik tőlem, "Te voltál már szavazni?", amire mindig ugyanazt válaszolom, "Nem mentem el, korábban sem mentem el egyszer sem és a jövőben sem szeretnék!". A kérdésem, hogy van-e lehetőségem arra, önként lemondjak a szavazati jogról? Úgy értem, szeretném hogy ne küldjenek nekem soha többé értesítő levelet a postaládámba vagy bármi hasonló. Már nem elégszem meg azzal, hogy egy alkalommal sem mentem el szavazni, egyszerűen csak lemondanék erről a jogról. Kérdésem, hogy megoldható-e, van erre esetleg hivatalos megoldás?2019. okt. 13. 19:17
1/9 anonim válasza:
Nincs.
Amúgy mákos vagy, ha ez a legnagyobb problémád. Az értesítő levelet meddig tart kivágni a kukába?
2/9 anonim válasza:
Nem lehet. És a véleményem az, aki el se megy szavazni, az pont, hogy nem él azzal azzal az egyetlen jogával ami van neki, amivel az ország helyzetén tudna változtatni.
A legnagyobb dologról önként lemondani hülye hozzáállás.
3/9 anonim válasza:
"Van-e lehetőség arra, hogy önként lemondjak a szavazati jogosultságomról?"
Hogyne lenne!
10 éves időtartamra meg tudod oldani!
Kövess el valamit aminek a mellékbüntetése közügyektől való eltiltás.
4/9 anonim válasza:
Én szavazok, de a kampányból nem kérek, ezért kiírtam a postaládámraa nem kérek szórólapot.
Ha mégis dob nagy ritkán az azzonnal kuka.
5/9 anonim válasza:
Van lehetőség. Egyes esetekben a közügyektől való eltiltás is szerepelhet mellékbüntetésként.
6/9 mindentudó99 válasza:
Egyes embereknek mekkora problémáik vannak.
7/9 anonim válasza:
És mi van, ha a jövőben meggondolod magaad, mert lesz egy olyan jelölt/ügy, amibe bele akarsz szólni?
8/9 anonim válasza:
Pont azzal mondasz le, hogy nem mész el szavazni. Az nem kötelező. Az értesítést kiküldeniük viszont kötelező - hacsak nem tiltanak el a közügyek gyakorlásától valamiért, ahogy már írták.
9/9 Alex Fly válasza:
Ha megszűnik az állampolgárságod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!