Az egyházi iskolák szerintetek is jobbak, mint az államiak?
Főleg a katolikus (római, görög) iskoláknál láttam egy erős színvonalbeli ugrást az állami iskolákhoz képest.
Az ott végzett gyerekek, valahogy műveltebbnek, visszafogottabbnak, illedelmesebbnek tűnnek.
Maga az iskolaépület is jobb állapotúnak tűnik, kevesebb a penészes fal, a széttört ajtó, tábla, az elavult számítógép.
Én négy napot bírtam római katolikus gimnáziumba.
Az egyik gyereket az osztályban egész nap ütötték, verték, és az ottaninál mocskosabb, undorítóbb, agresszívabb tanárokkal azóta se találkoztam szerencsére.
Egyébként miután otthagytam a sulit pár nappal később olvastam a hírekben, hogy két diákjuk is öngyilkos lett, úgyhogy tényleg csodálatosak ott a körülmények.
Az egyházi iskola több pénzt kap, mint az állami.
És emellett nem tartozik az iskolafenntartó alá - azaz nagyobb az iskolák szabadsága.
A szegregáció ugye tiltott az oktatásban. Akkor nevezzük egyházinak a jobb iskolát, adjunk nekik különböző úton módon sokkal több pénzt mint egy sima iskolának.
A diákokat meg a lelki pásztor ajánlásával kell felvenni és máris megvan a megfelelő szűrő.
Mindenki felteszi a kezét, hogy ez nem szegregáció.
'Annak a gyereknek akit egész nap ütöttek, vertek, Jézus tanításait kellett volna követnie'
Jó, hogy nem azt írod, a gyereknek keresztre kellett volna feszíttetnie magát :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!