Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A DK és MSZP-s tábor számára...

A DK és MSZP-s tábor számára a Kádár rendszer egy kedves emlékű időszak?

Figyelt kérdés

2019. okt. 4. 10:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha az emberek megelégednének az akkori életszínvonallal, akkor most is jól élhetnének. Csak ugye ma már a tengeren nyaraltok nem a balcsin, klímás terepjáró kell a család minden tagjának.
2019. okt. 4. 11:12
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

#10 vagyok:

Egy apró javítás: nem első-titkári minőségében lépett közbe, hanem az elnöki tanács elnökeként. Bocsika. :)

2019. okt. 4. 11:22
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
#10: Ez a két dolog hiányZIK abból a korszakból, nem pedig hiányZOTT!
2019. okt. 4. 11:23
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem értelmezhető ezekre az utódpártokra. Ez kizárólag aszerint értelmezhető, hogy aki csak a felszínt nézi, többnyire ma rosszul él, tehát kedves számára (az, hogy akkor jobban élt). Ez az ember vagy az említett két párt táborához tartozik, vagy máshoz. Például a Fideszhez. Nagyon sok fideszes sírja titokban vissza. Hogy egyebet nem tesz, az amiatt van, hogy fogalma sincs, mit tehetne.

Ezen felül van sok ember, aki számára politikai szempontból nem volt kedves időszak. Részben a meghurcolások miatt, részben mert tudta, a hibás működés miatt meg fog bukni, és rosszabb jön. Jött.

2019. okt. 4. 11:26
 15/21 anonim ***** válasza:
62%

#10, #13-nak:

Oks! Neked van igazad.

Bocsesz, de hozzászoktam már hogy egyesekben nem teng túl az értelem, ezért felületesen olvastam.

2019. okt. 4. 11:28
 16/21 mindentudó99 ***** válasza:
65%
Annyira jó volt hogy megbukott. Meg az egész keleti blokk úgy ahogy van a Szovjetúnióval együtt. Ennyire volt remek ez a korszak. Roppant hiányzik a térdig érő sár az utcában .Időtlen időket várni egy kocsira vagy egy motorra. Külföldre menni ruháért. Vagy pult alól protekcióval kapni banánt. A partkatonáknak besúgóknak elhiszem hogy hiányzik. Meg a munkakerülőknek
2019. okt. 4. 11:35
 17/21 anonim ***** válasza:
55%
Én zöld vagyok bár szellemiségben a DK és az MSZP áll hozzám leginkább. A klímaváltozást veszélyezteti az egész emberiség és a bolygót, ez ellen tenni kell! ti is tüntetessetek értünk hogy bekerüljünk a parlamentbe.
2019. okt. 4. 11:41
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Azt azért meg illik említeni hogy miből futotta erre a látszólagos jólétre?

Hát nyugati és japán hitelekből. Az ország történetében békeidőben a legnagyobb hitelállományt halmozta fel a 80-as években a Kádár rendszer.

Egyébként akkor is a német olasz osztrák életszínvonalat irigyelte a magyar nép.

Elméletileg azért is váltottunk rendszer mert a nyugati sógorok nagyon jól éltek és majd 20-30 év és utolérjük őket.

Hát jelentem eltelt 30 év piacgazdaság van és az utolérés sehol.

Én ezt úgy fogalmaztam meg hogy a magyar nép a fejében szegény, tehát a közgondolkodás a hozott kultúra nem engedi meg hogy a köznép jelentős életszínvonal emelkedést érjen el. Mert tudjuk hogy a felső tízezer és a legszegényebb réteg közötti jövedelmi olló az elmúlt 10 évben rohamosan nőtt.

2019. okt. 4. 12:03
 19/21 anonim ***** válasza:

#15, #18-nak:

"Az ország történetében békeidőben a legnagyobb hitelállományt halmozta fel a 80-as években a Kádár rendszer."

Nem szakad le a pofádról a bőr?

2019. okt. 4. 18:32
 20/21 A kérdező kommentje:
Vlahogy úgy érzem, hogy az DK és MSZP szavazói szívesen idézgetik a Kádár korszakot néző ponjuk szerint kedves emlékként.
2019. okt. 4. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!