Most hogy jön a gazdasági recesszió, kitől fogja elvenni a pénzt a Fidesz? Mely társadalmi réteget/rétegeket fog megszorítani?
A nyugdíjasokat nem szoríthatja meg, mert akkor úgy repülnének mint a győzelmi zászló. A nyugdíjasok a legnépesebb és legaktívabb szavazótáboruk.
A romákat szintén nem éri meg megszorítani, instant 800 ezer szavazót vesztenének, ráadásul nem is túl nehéz megfelelni nekik. Ahhoz képest, hogy milyen jól vannak tartva Nyugat-Európában a kisebbségiek, hogy a szír menekült visszadob egy házat mert nincs benne kandalló, amit ingyen kapna az államtól, ahhoz képest mi elég szerényen tartjuk a kisebbségeinket.
A fiatalokat/dolgozó korúakat meg már világ gazdasági növekedés idején is úgy megszorította, hogy onnan már nem tud több pénzt elvenni. Ennél már nem lehet mostohábban tartani a fiataljainkat mint most. Sehol Európában, vagy talán a világon sincsenek annyira elnyomva a fiatalok mint itt.
Most hogy gazdasági világválság jön, ráadásul az EU is elzárja a pénzcsapot 2021-ben, mégis honnan fogják beszerezni a hiányzó összeget?
Először is, honnan veszed, hogy recesszió jön, amikor szerintem konjunktúra van, most hallom ezt először.
Másodszor nagyon nagy számokkal dobálóztok, holott az ország fele nem jár szavazni.
Újabban lejárok a nyugdíjas klubba néha sakkozni, meg kicsit beszélgetni, mert egyedül élek, de ott sem érdekel senkit a politika.
Nem nagyon járunk mi ilyen eseményekre, én például soha életemben nem voksoltam senkire, nekem tökmindegy, ki van hatalmon, az én életemben attól nem változik semmi.
“Hát igen, amikor a magánnyugdíjak el lettek lopva, ”
Semmi nem lett ellopva. Én több 100 ezret kaptam vissza, azóta meg úgysem Magyarországon fizetek nyugdíjjárulékot. Még van kb 28 évem egyébként is. Az meg hogy a tőkerésze a magán intézetnél pihen vagy az állami kasszában, olyan mindegy. Úgy sem látsz 70 éves korod előtt semmit belőle. Németeknél most 67 a korhatár de már a 69-ez rebesgetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!