Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor durran már ki végre ez...

Mikor durran már ki végre ez ingatlanpiaci hőlégballon Budapesten?

Figyelt kérdés
Nem állapot már, ami itt van.

2019. szept. 25. 14:53
 1/10 anonim ***** válasza:
21%
5-15 év szerintem
2019. szept. 25. 14:55
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Környező országokhoz képest kifejezetten olcsó Budapest. Még emelkedni fog.
2019. szept. 25. 14:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy sok éves folyamat lesz, mint 2008-ban volt. Annak idején is 2008-tól 2013-ig folyamatosan csökkentek az ingatlanárak. Hasonló lesz most is, elkezdenek majd csökkenni az árak, aztán évek múlva elérik a mélypontot.

Már amúgy megrekedt a piac ahogy hallottam... De nem az lesz, hogy egyik pillanatról a másikra leesik az áruk, hanem egyre nehezebb lesz eladni, egyre többen akarnak majd eladni és egyre kevesebben venni. A befektetős kiszállnak belőle, a kínálat megnő, stb.

2019. szept. 25. 15:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mesterségesen magas a kereslet. A kormány rakja bele a pénzt ami megugrasztja a keresletet. Még az egyéb országrészek lakói is Budapestet célozzák.
2019. szept. 25. 15:16
 5/10 anonim ***** válasza:
65%

Majd ha jön a következő világválság. A gazdaságunk úgy van felépítve, hogy a rendszeres összeomlás elkerülhetetlen. Nem lehet minden értéket (áruk, szolgáltatás,stb) pénzre váltani és azt további értékekre beváltani a világ végéig, annak a pénznek muszáj pusztulnia.

Egyébként sokan 1-2 éven belül várnak egy újabb világválságot, még Matolcsy is erről beszélt.

Gazdasági recesszió úgy 15-20 évenként szokott előfordulni.

2019. szept. 25. 15:20
 6/10 anonim ***** válasza:
24%
még emelkedni fog, Budapest sokkal olcsóbb mint Pozsony
2019. szept. 25. 16:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mért kéne kidurranjon? Lehet hogy mondjuk lassú csökkenésbe kezd vagy akár stabilizálódik ezen az árszinten pár évig amíg nem nő tovább a kereslet.

Halkan jegyzem meg ide felvételi, oda új egyetemisták nem igazán nőnek az albérleti díjak az utóbbi időben.

2019. szept. 25. 16:28
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
Az ingatlanok árát mindig a kereslet/kínálat aránya határozza meg. Ha sokkal több lesz már az új építésű ingatlan és így több lesz eladó a használtból, akkor talán nem nő majd az ára. De akkor meg azok fognak venni akik befektetni akarnak ingatlanba - mert a fővárosban nagy valószínűséggel nem fog veszíteni az értékéből.
2019. szept. 25. 19:18
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Már rég kidurrant. Budapesten már kb. két éve, még egy darabig a vidék tartja életben az ingatlanpiacot. Ne higgy a mantrának, hogy a külföldhöz képest milyen olcsók az ingatlanok, erről már szó nincs. Érdemes szétnézni az európai nagyvárosok árai, statisztikái között, helyenként már nincs jelentős különbség a négyzetméter árak alapján, ehhez tedd hozzá a hazai viszonylathoz képest többszörös bevételi forrást. A hirdetési oldalakon nagyrészt hónapok, évek óta ugyanazok az eladó ingatlanok szerepelnek, az a néhány darab, amely reális áron felkerül, azt meg is veszik, de ez elenyésző számot jelent. Az új építési lakások, házak nagyon keresettek, de láttam belőlük jó néhányat, az átadások csúsznak akár éveket is, illetve a kivitelezési minőségük pedig számos esetben vállalhatatlan. Sok projekt be is dőlt, ezeknek is már érezhető a hatása, a befektetők is eltűntek, a túlárazottság miatt a vásárlással érdemes várni 1-2 évet.

2008 környékén én is ezt tettem, az új építésű lakások ára kb. 30%-ot esett, akkor persze mások voltak az okok, most ez a folyamat inkább el fog húzódni, de használt lakások, családi házak esetében mindenképpen jelentősen csökkenni fognak az árak. Ezt persze szeretik ingatlanpiaci válságnak hívni, pedig csak arról van szó, hogy a spekulációknak lesz vége és megtisztul a piac. A nyáron már nagyon jelentős volt a budapesti adás-vételek számának a csökkenése, érdemes minden hónapban figyelni ezt a trendet és kivárni.

2019. szept. 26. 09:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Ma beszéltem ingatlanos ismerősömmel és BP-en a lakások eladása az utóbbi 1-2 hónapban beleállt a földbe.

Ezt a jelzőt használta szó szerint.

Én kicsit sem érzem biztonságosabbnak a piacot mint 2008ban. De most is töretlenül hisz benne mindenki.

2019. szept. 27. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!