Miért baj a gyenge forint?
Mit érzékel ebből az egyszeri magyar állampolgár?
Pont mióta ennyit gyengült a forint esett az infláció is, szóval ez nem igazán állja meg a helyét, hogy a gyengébb forint miatt elértéktelenedne a fizetés/nyugdíj.
Államadósságunk 80%-a forintban van, a lakosság sincs eladósodva devizában. (ezért volt baj 10 éve a forint gyengülése)
Akkor miért izgul mindenki ennyire a forint gyengülésén?
#30 te miből vonod le a tapasztalataid? Milyen olyan hiteles forrást tudsz amiből az jön le, hogy kevesebbet ér az átlag magyar fizetése? (a konkrét csokis példád is azt mutatja, hogy jobban él még egy minimálbéres is, mint 5 éve)
A te fizetésed hogy változott az elmúlt évben? A kiadásaid?
Ha úgy van ahogy mondod akkor az a 4,2 millió dolgozó akinek egyre kevesebbet ér a fizetése miért nem dönti meg a jelenlegi hatalmat? (megsúgom neked, azért mert a KSH mér jól és nem a szubjektív érzéseid mutatják az igazságot)
#32 meséld már el mi a te személyes tapasztalatod?
Ha úgy van ahogy te mondod hol van ez a csomó éhező nyomorgó ember akinek minden évvel egyre rosszabb?
Elmesélem én is az én személyes tapasztalatom, sori munkán a 8 osztály cigány magyarázza nekem, hogy ő már nem megy Horvátországba nyaralni, mert ott kinézik a magyarokat, inkább megy Olaszba, mert ott többet kap a pénzéért. Sori munkás, Esztergomban és 200+ fölött keres nettóban, amíg nem volt büdös neki a munkás szálló addig ingyen kapott kaját és szállást is.
[link] itt az első hirdetés ha véletlenül kételkednél benne, hogy van ilyen
Ez kajak komolyan kérded ?
Mert mondjuk a fizetésed sokkal kevesebbet ér.
Plusz adott árucikkeik a fizudhoz képest sokkal többe kerülnek. Pl egy kiló kenyér nem 300 lesz hanem 380.
Ezért.
#34 mert a kenyeret euróból sütik?
2008-ban 235 forint volt egy euró és 245 forint egy kiló fehér kenyér.
2018-ban 320 forint volt egy euró és 294 forint egy kiló fehér kenyér.
Az forint gyengült 36%-ot, a kenyér ára fele ment 20%-ot.
Most ha feltételezzük, hogy marad a 0,55-ös szorzó az euró idén év elején indult 321-ről és mondjuk fel fog menni 340-re akkor a kenyér 10 forintot fog drágulni, ez 3,3%-os emelkedés, ami az átlag inflációt se éri el.
Most akkor ettől vagyunk bes.arva?
Kérdezőcske, már elmeséltem párszor. Feleannyi jut kajára, mert ugye mindennek nő az ára, nemcsak a kajának (nesze neked rizsacsökkentés), hiába van több pénzem, a valóságban kevesebbet ér, de ezt úgyis fölösleges magyaráznom bukdácsoló elemiseknek. Több pénzt kapsz, és ennyi! 1944-ben pedig mindenki csiliárdos volt, fú de szép idők is voltak azok! A fizetésedből két tojást vehettél, másnap már egyet se.
Hol van az a sok éhező nyomorgó? Nézz majd ki egyszer Szabolcsba, vagy Borsodba! Persze úgyse fogsz, hanem befogod szemed-füled, és mantrázod, hogy de márpedig Orbánisztán jobban teljesít, mert a káeshá így meg úgy, és itt mindenki más a hülye, te pedig valami meg nem értett zseni vagy.
A 8 osztályos cigány meg könnyen kummog, ha munka nélkül kapnék százezreket, én is Olaszba mennék inkább. Szóval ez a példád megint csak mazsolázgatás volt.
"#19 náluk az infláció is nagyobb kicsit, szóval ha nem sikerült értelmezned amit írtam, most megpróbálom megint elmagyarázni: az árak nőnek, szomorú de amíg a fizetések jobban nőnek addig javul az életszínvonal ami örvendetes."
Na ácsi. Én nem azt állítom, hogy nálunk nem nőtt semmit az életszínvonal. Valamennyit nőtt, ez igaz. Ugyanakkor máshol (sokkal) jobban nőtt. Azaz ha általában a világban mondjuk 3%-kal nőtt, nálunk meg csak 2-vel, akkor ugyan lehet arra verni, hogy nőtt 2%-kal, de még mindig le vagyunk maradva, sőt egyre jobban le vagyunk maradva.
Ugyebár szokás az mszp-t szidni, hogy míg az EU csatlakozás előtt mintaország voltunk, 2010-re lecsúsztunk. Ugyanezt a lecsúszást (gyk: másokhoz képest) hűen folytatja Gyurcsány legnagyobb szövetségese is (igen, Orbánról van szó).
Ne haragudj kérdező, de a KSH már meglehetősen régen lebukott a statisztika hamisítással.
A Fidesz megrendeli az eredményt és a KSH jól kiszámítja nekik. Szégyenszemre mások számítják ki helyettük a valós adatokat, mert már nem több, mint egy pártállami szerv:
Ha velük érvelsz az olyan, mint mikor a Pestisrácokkal akarunk híreket alátámasztani.
A kenyeret euróból sütik?
Nos! A kérdés jó. Csakhogy a kenyér sütéshez mi kell? Liszt, víz, élesztő, vagy kovász, esetleg magvak, kemence, kemencében fűtő anyag. Ezek honnan vannak? Ott nőnek a pékségben? Nem. A lisztet megtermelik, szállítják, tisztítják, szállítják, őrlik, szállítják, csomagolják, szállítják. Többi alap anyagot is szállítják. Ahol nem a gravitációt használják szállításra, ott az üzemanyagból nyert energia. És miután kész a kenyér, ismét szállítják.
Szóval, ha az üzemanyag emelkedik, mindennek az árában benne lesz az üzemanyag drágulásának az ára.
És ez csak egy faktor.
Szóval igen. Ha gyengébb a forint, drágább lesz a kenyér.
Az új egy eurós bankjegy....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!