Melyik államformákat (s hatalomszabályozó rendszereket) tekinted megfelelőnek az ország irányítására, és miért?
Figyelt kérdés
1.Köztársaság v. Monarchia (abszolút v. alkotmányos v. parlamentáris)
2. Demokrácia v. Diktatúra
2010. júl. 15. 12:53
1/18 Voltaire válasza:
Demokratikus köztársaság, de olyan parlamenttel, amelyiknek alacsony a bejutási küszöbe, így nem lehet egyedül kormányt alakítani, ergo, a parlamentben össze kellene dolgozniuk a pártoknak, tehát előbb-utóbb minden társadalmi réteg ki tud harcolni magának valamit, azzal együtt, hogy természetesen születnek neki nem tetsző döntések is. Plusz, a történelem jellemzően nem igazolta az "igazságos diktátor" koncepcióját, és a királyság számomra még úgy is elfogadhatatlan, ahogy az angolok csinálják, senki sem születhet alanyi jogon vezérnek, még ha csak jelképes vezérnek is.
2/18 anonim válasza:
Diktatúra, de olyan ami a magyar emberek érdekeit képviseli, és börtönbe vágja a hazaárulókat.
3/18 anonim válasza:
Parlamentáris monarchia, MAGYAR királlyal. Angoloknál bevált...
4/18 anonim válasza:
Csak is diktatúra. Olyat, amelyik élni és dolgozni hagyja az embert, a bűnözőket meg felőlem fejbe is lőhetik, én még sosem bűnöztem.
5/18 anonim válasza:
Alkotmányos monarchia.
Diktatúra.
6/18 anonim válasza:
Alkotányos monarchia. Esetleg diktatúra. De semmiképp sem a mai idióta rendszer.
7/18 anonim válasza:
Elnöki köztársaság (persze a rohadt Orbán nem indulhatna).
9/18 anonim válasza:
Diktatúra, még hozzá ha lehet proletár diktatúra, akkor nem kellene 10 évet várni egy törvény meghozására. Azt még nem döntöttem el ki állna az élén, de valami Rákosi M. szerűség.
10/18 anonim válasza:
Diktatúra, és ha lehetne cigu Orbánt azonnal főbe lövettetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!