Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar nép mikor fogja már...

A magyar nép mikor fogja már elengedni a történelem során szerzett fájdalmas emlékeit (Pl. Trianon,54-es döntő elvesztése)?

Figyelt kérdés

Állandóan mindig azz mondják, hogy régen az ország milyen nagy volt csak szétszedték. Meg hogy a mi csapatunk volt a legjobb a világon a fociban, mégis buktuk a döntőt. Meg ki tudja miket mondanak még.

Meddig lesz még ez a szomorkodás, amit a hinuszunkban is megéneklünk?

2019. szept. 21. 10:24
 1/9 A kérdező kommentje:
*himnuszunkban
2019. szept. 21. 10:24
 2/9 progizo ***** válasza:
34%

Ha majd a zsidók is elfelejtik a holokausztot.

Ha majd az amerikaiak sem emlékeznek szeptember 11-re.

Ha majd pálcán kézen áll a fácán.

Ha majd a tyúknak jó móka lesz a róka.

...

De most komolyan: ha elfelejtenénk, hogy milyen nagyok voltunk a múltban, 1920 előtt, akkor mi alapján építenénk újra ezt a régi nagyságunkat?

2019. szept. 21. 10:57
 3/9 A kérdező kommentje:
Az ilyenek miatt tart ott az ország, mint amilyen te vagy.
2019. szept. 21. 11:30
 4/9 anonim ***** válasza:
28%

Akkor emlékezek meg az őseimről és az ő szenvedéseikről ,amikor csak akarok.Világos kis vérpistike?

"Az ilyenek miatt tart ott az ország,mint amilyen te vagy".

Nem a hozzád hasonló hungarofóbok miatt tart itt az ország.

2019. szept. 21. 12:07
 5/9 anonim ***** válasza:
89%

"Meddig lesz még ez a szomorkodás"

Mégi minek kellene örülnünk, Orbánnak, vagy a visszatérni készülő Gyurcsánynak? Egyik kutya, másik eb. Na jó, Gyurcsány talán még kicsit rosszabb is!

2019. szept. 21. 12:40
 6/9 A kérdező kommentje:

Akkor emlékezz meg a négy fal között ne fröcsögd a mérgedet sehová!

Második honalapítónk, IV. Béla, nem tudta volna újjászervezni az államot, ha azon kesergett volnay hogy a tarárok mit műveltek.

2019. szept. 21. 13:03
 7/9 progizo ***** válasza:
100%
#6.: IV. Béla meg a török kiűzése utáni őseink jobban tették volna, ha eleve visszavonulnak a trianoni országterületre, nemde?
2019. szept. 21. 16:00
 8/9 anonim ***** válasza:
64%
Akinek nincs múltja, annak jövője sincs. Akinek nem fáj, trianon, az valójában sosem volt magyar.
2019. szept. 22. 09:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Elengedni nem lehet, legalábbis szerintem. Kollektív traumáról van szó, amit fel kellene dolgozni, beszélni kellene róla csak a megfelelő közeget ehhez meg kell teremteni. Trianonnal kapcsolatban én személy szerint azt érzem hogy elfogadtam a tényeket, nincsenek illúzióim meg revizionista elképzeléseim. Viszont ettől függetlenül fáj, akár beszélek róla, akár nem. Nem igazán szoktam.Szerintem társadalmilag és egyénileg is foglalkozni kell ennek a traumának a kezeléséről. A sebek megmaradnak, de együtt lehet s kell vele élni. A pszichodráma, az irodalom, a művészetek lehetőséget adhatnának ennek a tragédiának a feldolgozására
2019. nov. 3. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!