Magyarországon, a tiszántúliaknak miért nem jár a mindennapos, hús és zöldségfogyasztás?
Mert felénk a 140-150 nettó már megállítja a fizetéseket,ráadásul ezt is 3-4 műszakban nyomor nincstelenség van, tudom egy Budapestinek hihetetlennek hangzik. Vagy egy akár Győrinek. Elképesztő sorsok és történetek. Felénk tök normális ,hogy az ember húst akar enni egész hónapban mellék állásokat vállal, letelik sok embernek a 3 műszak pihen egy kicsit és már megy is fusizni.
Sok diplomás is létminimum alatt keres.
"500 Ft-ból megvan a nagy adagos étel"
Te mikor vásároltál be és főztél utoljára? Mondj már kérlek olyan viszonylag egészséges, tápláló ételt, ami kijön ennyiből.
Krumplis tésztán kívül nem igen jut eszembe semmi, azon meg csak tán nem kéne élni szerintem. Kimerítí a minőségi éhezés fogalmát hulladékon élni.
Egy normális fogás nem jön ki 500 forintból. De próbálj meggyőzni, te mit főzöl ennyiből?
Kérdező : az a probléma, hogy 140 ezer forintért is elmennek dolgozni az emberek. A szülővárosomban a régi munkahelyemre kihalásos alapon lehet bekerülni, akkora a verseny. Mindezt minimálbérért.
Értem én, hogy nem egyszerű, de nem kell dolgozni ennyiért. Menni kell a munka után. Ahol megfizetnek, megbecsülnek.
Lehet menni kell 500 km-t nyugatabbra, de számít ez 2019-ben,amikor 3 ezerért átrepülsz Európán?
Nem szabad leragadni az ilyen helyeken. Majd ha nem lesz ki dolgozzon 140 ezerért, akkor vagy emelnek, vagy becsődölnek. Ez van.
Én a másik régi munkahelyemen 120 ezerért kezdtem. Mivel elég ritka a szakmánk, így a cégnél összefogtunk és emelést kértünk, több lépcsőben. 2 év alatt 300-ra emelkedett a nettónk. Még mindig nem olyan sok, de ezt is magunknak harcoltuk ki. És még mindig tervezünk emelést kérni. A főnök meg is teszi, hiszen tudja hogy a szakértelmünk és tapasztalatunk értékes és nehezen tudna pótolni ennyi embert tömeges felmondásnál. Így is pár havonta felmond valaki külföldre költözés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!