Mi értelme van a demokráciának ha az emberek jelentős része mindenféle tudás/ismeret nélkül vallásos alapon hozza meg a döntést, hogy kire szavaz?
Épp ez a lényege. Bárki teszi oda az X-et, mindegyik ugyanannyit ér, így mindenki képviselve lesz.
Más kérdés, hogy a társadalom igen nagy része kiábrándult, tájékozatlan, vagy csak alapvetően apolitikus.
Igen, értem amit írsz, csak az a baj, hogy ezek már az országra, vagy egy-egy országra jellemző sajátosságok.
Mert bármennyire hihetetlen ez innen, azért léteznek még működő demokratikus országok és korrekt politikusok. A feltételek adottak. Ennél jobbat, szebbet és igazságosabbat pedig még nem sikerült kitalálnunk, de ha te tudsz jobbat, akkor hajrá. :)
miért, van jobb ötleted?
ez most nem kötekedés, hanem gondolj bele. és ne abba, hogy mi van ideális esetben, hanem abba, hogy mi van akkor, ha xar kerül a palacsintába.
nézd meg Amerikát és Trump megválasztását. azon lehet vitatkozni, hogy ez most jó vagy rossz (majd száz év múlva meglátjuk), de az biztos, hogy néhány hónap alatt a teljes, eddig regnáló politikai elitet úgy lenullázták, mint a huzat (mind a demokratákat, mind a republikánusokat), gyakorlatilag békésen, vérmentesen.
mutass nekem még egy rendszert, ami ezt tudja.
én nem ismerek egyet sem.
" Klárika asszony beígérte a dzsúnijós minimálbért, szerinted mindenféle vallási alap nélkül megvalósult volna?"
És szerinted pár hónappal az EP választás után minek kellett volna történnie?
EP képviselőt 5 évre választanak.
Ha 5 év múlva sem lesz semmi előrelépés,akkor majd panaszkodj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!