Azt hallottam hogy a Momentum az Európai Parlamentben azt akarná hogy Magyarország bírságot fizessen a be nem fogadott menekültek ellen. Ez igaz?
"Ha az Európai tanács megszavazza azt, hogy: a menekülteket osszuk el arányosan Európában, akkor viszont egy tagállamnak legyen joga vagy lehetősége arra, hogy kiváltsa ezeket a menekülteket, és fizessen annak az országnak plusz extra pénzt, aki mondjuk Magyarország helyett befogadja és megpróbálja integrálni ezeket a menekülteket. Nekünk ez a kompromisszumos javaslatunk, meglátjuk, hogy ennek lesz-e fogadása." -Fekete Győr András.
Mivel annyira tiltakoztatok egy vágatlan rövid videó megnézése ellen és inkább személyeskedtetek, bemásoltam nektek a szavait. Várom az érveiteket, Fekete Győr András szavainak nincsen közük semmilyen kormánypárti médiához. Folytassunk kulturált politikai vitát.
Hát igen, az origos linken ott van egy videó, ami ha csak nem deepfake (azért ezen meglepődnék, talán még nem tartunk itt), akkor sajnos nagyonis igaz a feltett kérdés...
Ha ezt Fekete-Győr András valóban így gondolja, akkor a Momentum végleg leírta magát előttem. És sajnos nem is marad más:
Jobbik - kuka
LMP - kuka
Momentum - SZDSZ?
MSZP - hagyjuk már
DK - erre szavaznék legkevésbé, sőt, ez ellen szavaznék leginkább
Miről akarsz vitatkozni? Itt még most is vannak, akik letagadják, hogy valaha terv lett volna a kvótarendszer.
A nyugatról bevetésre váró momentumosok gyakorolják itt a magyar nyelvet. A jövő feketegyőrei-bergdánielei-stb.
Hogy miért csinálják? Hát pénzért, hatalomért, és az előbbiek reményééért.
"menekültek"...
4:11-től beszél erről a videóban. Ott van mellette Karácsony is... Szerintem nem kamu, ezek tényleg ezt gondolják!
Először azt hittem, hogy valami kamu baromságról van szó, de aztán megnéztem a cikkeket és a videókat és a fejemet fogom...
Emberek, de most komolyan... Hagyjátok az újságírók mellébeszélését és hallgassátok meg FIGYELMESEN hogy mit mond ez a derék kölök.
Pont az mellett érvel, hogy ne kelljen migránsokat befogadni. Arról beszél, hogy ha KÖTELEZŐ érvényűen el lesznek osztva a menekültek, akkor legyen lehetőség a ránk eső x főt pénzzel kiváltani. Kvázi nem nálunk szállásolják el a menekülteket, hanem mondjuk Horvátországban, mi pedig ennek a költségét álljuk. Egy büdös szóval nem volt szó arról, hogy bírságot fizessünk.
És most akkor még egyszer: olvassatok, lehetőleg több forrásból ÉS NE CSAK A CÍMEKET. Ha van videó, akkor azt FIGYELMESEN meghallgatni és nem bezabálni kritika nélkül amit egy újságíró mond a saját szájíze szerint.
Szóval az a baj, hogy NEM akar bevándorlókat. Sőt, egy tagállam maga dönthesse el, hogy be akar-e fogadni.
Úristen, ez veszélyes!!
"Kvázi nem nálunk szállásolják el a menekülteket, hanem mondjuk Horvátországban, mi pedig ennek a költségét álljuk. Egy büdös szóval nem volt szó arról, hogy bírságot fizessünk."
Aha, és milyen alapon és miből is fizetnénk a kedves "menekültek" elhelyezéséért? Én egy kanyi vasat nem akarok látni erre költve az adómból! Akkor inkább adjuk a hajléktalanoknak, vagy a cigányoknak!
Ha szerinte ez így rendben van, az régen rossz! Ha a meghunyászkodást és a "vedelmi pénzt" képviselik egy ilyen vitában, akkor mi a francot is keresnek kinn? És ők mire szándékoznak szavazni a kötelező kvótával kapcsolatban, ha már itt tartunk?! Persze, majd ráfogják a "frakciófegyelemre" és vígan megszavazzák ők is a kötelező kvótát... Elmennek ezek a *****-ba!
Olyan ez mint: minek zárjuk börtönbe a bűnözőket, ha védelmi pénzt fizethetünk is nekik és akkor majd nem bántanak bennünket! Zárjuk be a börtönöket!
Ráadásul egy ilyen kötelező kvótának (hoppácska, mégis létezik ilyesmi?!) nincs FELSŐ korlátja, tehát a kifizetendő pénz is végtelen, hosszú távon képtelenség fenntartani ezt az állapotot, pláne ha nálunk fejlettebb orsázgok vállalják az ellátást és vaskos számlákat küldenek erről...
Nem bírság ez, hanem védelmi pénz! Ez még rosszabb!
Jajj mennyire imádom a fideszes propaganda hívőket, akik nyugatot tiszta ellenségnek látják, miközben milliárdokkal támogatnak minket a gazdaságunk fejlődéséért.
Ez a Momentumos pedig azt mondta inkább fizetünk többet, mint hogy migránsokat kelljen elszállásolni.
De mivel ezek üres szavak, nem egy tervezet így semmit nem számít.
Kvóta sincs megszavazva, meg szerintem nem is lesz, szóval sok értelme van itt spekulálni rajta.
Tényleg, ha már ilyen rafkós Fekete Győr András, akkor mondja már meg, hogy hogyan működhetne ez a menekült kiváltásos dolog, mert ugye nyugaton sokkal többe kerül egy átlagos ellátás, mint a keleti országokban (ahol ugye eleve alacsonyabb az életszínvonal). Az EU gazdasági színvonala inkonzisztens a tagországok között. Ha egy átlag összeget határoznak meg, azzal a szegény országok jól járnak (és az ilyen országok mint pl Románia még nyerészkedhetnek is ebből), a gazdagabbak meg rosszul.
És ha egy szegény ország átvállalja önként a menekülteket egy gazdagabbtól, akkor mi fogja megakadályozni a "menekülteket", hogy szépen leléceljenek a szegény országból a gazdagabb felé közvetlenül a szétosztás után...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!