Hogy vegye meg egy nyugdíjas a 70 ezer Ft-és nyugdíjából a napi egy doboz cigijét? (Havi cigi adagja 40 ezer Ft legalább).
Biztos én vagyok túl hülye aluliskolázott hozzá, de haljak meg akárhogy is matekozok, nekem mindig az jön ki, hogy ha megveszi a 70ezer forintból a 40ezres cigit, még mindig marad 30ezer forintja.
Valaki magas végzettségű szakértő javitson ki, ha tévedek.
1. olcsóbbat kell szívni
2. nem kell szívni
Magyarországon az állami nyugdíjnak a megélhetést nem kell biztosítania, csak "elősegítenie". Aktív korában köthetett volna olyan magánnyugdíj biztosítást, amiből lenne most havi 40 ezer Ft-ja dohányzásra, ha neki ez fontos.
Alaptörvény
...
XIX. cikk
...
(4) Magyarország az időskori megélhetés biztosítását a társadalmi szolidaritáson alapuló egységes állami nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények működésének lehetővé tételével segíti elő. Törvény az állami nyugdíjra való jogosultság feltételeit a nők fokozott védelmének követelményére tekintettel is megállapíthatja.
Hasonló nyugdíjra számíthatok magam is, és egész életemben becsületesen dolgoztam. Ezt a beszólónak is üzenem.
Viszont nem dohányzom. A rezsi jelenleg 65 000 forint, és nem nagyon tudom, mit lehetne lefaragni. Ez a fűtés, víz világítás. Na, letolom 55-re. Marad húszezer mindenre.
Szerencsére nem dohányzom.
A cigaretta nem létszükséglet. Én már aktívan leszoktam a színházról, moziról, kirándulásról stb.
Majd a nyugdíjas leszokik a bagóról, és kész.
70 ezer Ft-nál nálam nem a cigi az első,ami felmerül.
Egyszerűen,ha még a legminimálisabb életet éled,akkor sem nagyon lehet megélni 70 ezer Ft-ból.
Ha csak ketté osztod mondjuk rezsire.
35 ezerből szerintem nem jó ki a villany,gáz,víz,internet,tv.
A maradék 35 ezer pedig marad az élelemre,tehát durván napi 1000 Ft-ból élni,szerintem lehetetlen.
És ebben még nincsenek benne a gyógyszerek.
Aki dohányzik,az biztosan nem táplálkozik normálisan,ha ennyi a jövedelme.
Azért durva,hogy vannak,akik majdnem 50 év munkaviszonnyal mennek nyugdíjba,férfiak,és ebből megélni nem lehet.
Ezt hozta a kapitalizmus,a "jóléti" társadalom.
Gyakorlatilag munkából a sírba.
Ha csak nem tudtál összegyűjteni olyan vagyont,amiből passzív jövedelemre tehetsz szert.
De ahogy elnézem a lakásárakat,itt jó ha nyugdíjas korra összejön valakinek egy saját lakásra való,nemhogy egyéb tőke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!