Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy vegye meg egy nyugdíjas...

Hogy vegye meg egy nyugdíjas a 70 ezer Ft-és nyugdíjából a napi egy doboz cigijét? (Havi cigi adagja 40 ezer Ft legalább).

Figyelt kérdés
2019. szept. 17. 09:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
miért kellene, hogy fussa rá?
2019. szept. 17. 09:11
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Biztos én vagyok túl hülye aluliskolázott hozzá, de haljak meg akárhogy is matekozok, nekem mindig az jön ki, hogy ha megveszi a 70ezer forintból a 40ezres cigit, még mindig marad 30ezer forintja.

Valaki magas végzettségű szakértő javitson ki, ha tévedek.

2019. szept. 17. 09:17
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
csirke farhátra se telik nekik az emútkilencévbe nem hogy cigire
2019. szept. 17. 09:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden nyugdíjas dohányzik. Akiket én ismerek nyugdíjasokat, azok nem 70 ezret kapnak, hanem jóval többet. Igaz, mindegyikük egész életében dolgozott, normális munkahelyeken. Úgyhogy a cigire is telik annak, aki dohányzik.
2019. szept. 17. 09:32
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

1. olcsóbbat kell szívni

2. nem kell szívni

2019. szept. 17. 09:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon az állami nyugdíjnak a megélhetést nem kell biztosítania, csak "elősegítenie". Aktív korában köthetett volna olyan magánnyugdíj biztosítást, amiből lenne most havi 40 ezer Ft-ja dohányzásra, ha neki ez fontos.

Alaptörvény

...

XIX. cikk

...

(4) Magyarország az időskori megélhetés biztosítását a társadalmi szolidaritáson alapuló egységes állami nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények működésének lehetővé tételével segíti elő. Törvény az állami nyugdíjra való jogosultság feltételeit a nők fokozott védelmének követelményére tekintettel is megállapíthatja.

2019. szept. 17. 09:38
 7/12 anonim ***** válasza:
88%

Hasonló nyugdíjra számíthatok magam is, és egész életemben becsületesen dolgoztam. Ezt a beszólónak is üzenem.

Viszont nem dohányzom. A rezsi jelenleg 65 000 forint, és nem nagyon tudom, mit lehetne lefaragni. Ez a fűtés, víz világítás. Na, letolom 55-re. Marad húszezer mindenre.

Szerencsére nem dohányzom.

A cigaretta nem létszükséglet. Én már aktívan leszoktam a színházról, moziról, kirándulásról stb.

Majd a nyugdíjas leszokik a bagóról, és kész.

2019. szept. 17. 09:42
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

70 ezer Ft-nál nálam nem a cigi az első,ami felmerül.

Egyszerűen,ha még a legminimálisabb életet éled,akkor sem nagyon lehet megélni 70 ezer Ft-ból.

Ha csak ketté osztod mondjuk rezsire.

35 ezerből szerintem nem jó ki a villany,gáz,víz,internet,tv.

A maradék 35 ezer pedig marad az élelemre,tehát durván napi 1000 Ft-ból élni,szerintem lehetetlen.

És ebben még nincsenek benne a gyógyszerek.

Aki dohányzik,az biztosan nem táplálkozik normálisan,ha ennyi a jövedelme.

2019. szept. 17. 10:07
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
*nem jön ki
2019. szept. 17. 10:07
 10/12 anonim ***** válasza:
27%

Azért durva,hogy vannak,akik majdnem 50 év munkaviszonnyal mennek nyugdíjba,férfiak,és ebből megélni nem lehet.

Ezt hozta a kapitalizmus,a "jóléti" társadalom.

Gyakorlatilag munkából a sírba.

Ha csak nem tudtál összegyűjteni olyan vagyont,amiből passzív jövedelemre tehetsz szert.

De ahogy elnézem a lakásárakat,itt jó ha nyugdíjas korra összejön valakinek egy saját lakásra való,nemhogy egyéb tőke.

2019. szept. 17. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!