Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kire szavazzak?

Kire szavazzak?

Figyelt kérdés

Fideszes vagyok. Mindig rájuk szavaztam.

De nem vagyok vak.

Látom a Mészárost, a felesleges stadionokat, az eü helyzetét, azt, hogy az ápolók, tanárok (stb)-nek kicsi a fizetése. Látom ezeket, és nem értek vele egyet, hogy stadion helyett, miért nem pl kórházakat épitenek/fizetést emelnek, stb.

Látom a közmédia agymosását (amúgy nem nézek tv-t, de néha sajnos bele kell hallgatnom).

Ezek mellett látom a jó dolgokat is: családok segítése, egyedüli olyan párt, amely akár politikai, akár a haza miatt, de a migráns helyzetet helyesen kezeli(de már unalmas a téma, túl tolták), adócsökkentés sok helyen, stabil gazdaság(jelenlegi Ft gyengülést ne vegyük bele), IMF visszafizetés, és azért lássuk be, mindenhol építkezés, és Bp is fejlődik elég szépen.

De. Ha a negatív túlszárnyalja a pozitívat, akkor a mostani ellenzék közül mégis kire szavazzak? Áprilisban még gondolkoztam a Jobbikon, de kb szétesett Vona nélkül azóta. LMP? Még talán. De látni a bohóckodást, amit leművelnek, nem egy biztos párt, ráadásul esélyük sem volt.

Na és akkor ott van az MSZP/DK/Együtt/kitudja még hány párt. Rájuk biztos nem.

Többek közt, mert ahogy hatalomra kerülnének adóemelést ígértek: a jól keresőket megadóztatnák (sehol nem volt egzakt szám, hogy mennyi bruttó felett, de azért 600+-t kapok, nem szeretnék kevesebbet keresni, csak mert nem egyenlő lesz az adózás, hanem sávos). És ez csak a program, az, hogy összeállnak, majd összevesznek,és lényegében "orbántakarodj" a szlogen, arról ne is beszéljünk. Na meg Gyurcsány. Szerintem érthető, ha rá nem.

Momentum meg úgyis összeáll velük, tehát rájuk sem, ráadásul gyerekpárt.

Szerintem: Egy hasonló polgári erő kellene, mint a Fidesz, csak épp a Mészáros féle cégek és a visszaosztás nélküli pályázatok nélkül. Talán több figyelmet fordítani a zöld energiákra (nincs bajom a Paks2-vel, az szükséges), de több napelem jó lenne, pl be lehetne vezetni, hogy új házat csak napelemmel lehessen építeni, ilyesmik.

Viszont amíg nincs egy normális ellenzék, akikre érdemes lehetne szavazni, addig továbbra is a Fideszre fogok, hiába megveszik a szavazatokat a 9ezres rezsiajándékkal.

Én úgy gondolom, hogy tiszta fejjel gondolkozok, vannak pro-kontra érveim, ami nagyon sok fideszesről nem mondható el (csak pro van legtöbbnél) - de ugyanez a másik oldalról is elmondható.

Persze a fentieket tudnám sorolni, negatív-pozitív irányban is, de egyelőre ennyi.

Szóval ha nem a Fidesz, akkor mégis kire? Ki jobb? (azt ne kommenteljétek, hogy bármelyik másik, mert ez nem igaz), pro-kontra érvek jöhetnek.

2019. szept. 5. 10:50
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
53%
Szavazz a Munkáspártra vagy a Mi hazánkra, esetleg a Miépre. Ezek a pártok nem Orbánisták és nem Gyurcsányisták. Ha ezeknek nem tetszik a tervük akkor nézd át rendessen az összes programját és úgy dönts.
2019. szept. 8. 14:53
 22/24 anonim ***** válasza:

A Munkáspárt annyira nem Fidesz-párti, hogy kifejezetten örültek a Fidesz-kétharmadnak. Mindig indulnak, holott semmi sikerük, csak azért, hogy a megtévesztett baloldaliak szavazatával csökkentsék a baloldal esélyét, elvesztegetett szavazat legyen. A Mihazánkat is ezerrel erősíti a Fidesz, vajon miért? Csak nem azért, mert egy tök súlytalan párt, viszont fontos, hogy minél nagyobb ellenzéki megosztottság legyen?!

Gyurcsány kb. felejtős, mit kell még mindig rajta rugózni, ő biztos sose lesz már miniszterelnök. Ahhoz az összes ellenzéki párt támogatása kéne, de a DK-sokon kívül mindenki rühelli. Így nem mehet még akkor sem, ha kicsit erősödött a DK

2019. szept. 9. 11:17
 23/24 anonim ***** válasza:
51%
Orbán Viktor miniszterelnökúrra!
2022. febr. 21. 07:13
 24/24 anonim ***** válasza:

Orbánra hol lehet szavazni? Melyik egyéni választókerületben indul? Miniszterelnök választás nincs Magyarországon.

Amúgy meg még az értelmesebb Fideszeseknek is azt javaslom, hogy szavazzanak az ellenzéki összefogásra, mert nem árt, ha látja a Fidesz, hogy nem lehet minden következmények nélkül, és kijózanodnak egy kicsit, mert a hatalom nagyon megrészegítette őket.

2022. febr. 21. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!