Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kire szavazzak önkormányzatin?

Kire szavazzak önkormányzatin?

Figyelt kérdés
Fideszes polgármester van nálunk, elégedett vagyok vele, de nem szeretem a Fideszt. Milyen elvek szerint érdemes szavaznom?
2019. aug. 29. 09:13
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Ebben az esetben ne szavazz senkire.
2019. aug. 29. 09:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy kire adod szavazatodat - lelkiismereti kérdés (legalábbis annak kéne lennie).

Miért minket választasz lelkiismeretednek?

.

Add arra, aki szerinted a legtöbbet tenné a településetekért!

2019. aug. 29. 09:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen helyzetben vagyok. Listán ellenzékire fogok szerintem, polgármesternek meg jó a mostani polgi.
2019. aug. 29. 11:11
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálad a tények küzdenek az érzelmekkel. Azt döntsd el, hogy a tényekre vagy az érzelmekre szavazol!
2019. aug. 29. 12:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy önkormányzati választás helyi dolgokról szól, alapvetően nem pártra kell szavazni, hanem alkalmas jelöltre. Ha az Fideszes, akkor rá. Én sem szeretem a Fideszt, de ha a legalkalmasabb ember a városomban az lenne, nem kellene befogni az orromat, hogy rá szavazzak (így sem kell, mert nem az a legalkalmasabb, de ez most mindegy).
2019. aug. 29. 17:43
 6/9 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk ez egyszerű, egy jelölt van, az is fideszes, én pont úgy szavazok mint eddig. » Sehogy.

Egyrészt értelmetlen, mert nincs kire, másrészt ez is csak a pénzért indul a településen. Amúgy évente 1-2x haza tolja a seggét, de nem sokat van valójában itt.

2019. aug. 29. 17:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Előző! Te körzeti képviselőre és vidéken sok helyen a megyei listára azért tudsz szavazni.
2019. szept. 6. 07:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ellenzékire.

Hatalmas üzenetet kell adni a Fidesznek azért, hogy végre megértsék, nem engedhetnek meg maguknak mindent következmények nélkül, és másból nem értenek, csak a szaros hatalmukat féltik, az embereket különben leszarják, tüntetés nem számít, semmi sem érdekli őket.

Ha budapesti vagy, akkor pláne: a fővárosi teljesítményük eleve felháborító, és hiába nyer Karácsony esetleg, ha Fideszes többség marad. Tovább lesz a fairtás, tovább lesz a betonozás, beépítés, a parkolómutyi. Bár ezzel Karácsonyt igyekeztek karaktergyilkolni, valójában minden kerületre jellemző általános MSZP-fideszes közös "vállalkozásról" van szó, ő ebben egy cseppet sem volt érdekelt, nem is szavazta meg. Ellenben ne gondold, hogy az a Fidesz, amelyik kétharmaddal rendelkezik, alkotmányozó többsége van, visszamenőleges hatállyal hoz törvényeket, stb. pont ezt ne lenne képes, ha akarná!

Szóval ha budapesti vagy, és fontos neked az egészséged, pl. tiszta levegő, értelmes beruházások, akkor szavazz ellenzéki polgármesterre, mert a kerületi fideszes polgármestered a fővárosi testületi ülésen nem a kerületed érdekét nézi, hanem a fideszes parancsot hajtja végre, és úgy szavaz.

Továbbá ne hidd, hogy a polgármester egyedüli érdeme bármi is a kerületben: a képviselők szavaznak mindenről, és ők bízzák meg mindennel a polgármestert, aki a nevét adja hozzá.

2019. szept. 6. 12:58
 9/9 anonim ***** válasza:

# 8!

Te kevered az önkormányzati választást az országgyűlési választásokkal. Ami nem meglepő, hiszen hónapok óta ezt a tévhitet harsogja a ballib média. Csak az okokat keverik. Ha itt megint elbuknak (főleg az MSZP), akkor nagyon közel kerülnek a megszűnéshez. Tehét egy relatív jó szereplés az életbenmaradásukhoz szükséges, vagyis azért szükséges ez nekik, hogy a hatalom közelében maradhassanak.

Lehet nyomatni ezt a fás szöveget, csak sajnos nem igaz. 2010 után kerültek fák a Deák tér közeli villamospályák közé, az egy 1-es villamos Vörösvári úti szakaszánál pedig füvesítettek. Utóbbinál hónapokon át ment a ballib médiában, hogy ez micsoda hülyeség, nem tud ott elmenni a mentőautó. (2x3 sávos útról beszélünk.) Az 1-es villamos nemrég átadott új szakaszánál sem lett kevesebb a fa. Valójában sokkal több fát ültetnek mostanában Bp-en, mint korábban, csak van 1-2 olyan tér, ahol többnyire ideiglenesen kevebb lesz a fa. Olyan részletekbe pedig már bele menjünk (mert nem érdekel senkit, hiszen, akkor tényekről beszélnénk), hogy adott környezetben az adott fa hol tart az életciklusában, azaz kihalna-e hamarosan magától.

Ne menjünk el a Pillangó park felújítása mellett sem! A Karácsony által beígért fák jelentős részét a főváros ültette volna! Itt is volt fakivágás (és terveztek még többet is), mégsem zengi ezt a ballib média. Arról beszélnek, hogy 200-250 milliósnak indult beruházás 700 milliós lett. Ilyen az, amikor közzététel nélküli, azaz egy szereplőre van kiírva a közbeszerzés. Az is fura, amikor hozzácsaptak egy sportpálya-felújítást, akkor arra a beruházó a teljes project összegének a 14.96 %-ra adott ajánlatot. (15 %-ig nem kell erre közbeszerzést kiírni.)

Ha a parkolást mindenhol a Fidesz-MSZP irányítja, akkor az évek óta az MSZP reklámarcaként élő Karácsony Gergő szintén érintett, ha mégsem lenne az, akkor miért nem élt a vétójogával? Éppen a vétójog miatt nem védekezhet azzal egy polgármester, hogy neki is csak egy szavazata van. És éppen ezért teljesen hiteltelen Karácsony mosdatása.

2019. szept. 7. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!