A kormány miért kommunikálja azt, hogy a gyermektelenek a társadalmon élősködnek?
Az egy abszurd elgondolás,hogy a gyermektelenek élősködnek a társadalmon.
1.Sokkal többet dolgoznak.Nincsenek évekig,évtizedekig GYES-en és egyebeken.
2.Nem kapnak semmiféle alapjövedelmet(családipótlék).
3.Nem kapnak adókedvezményt.
4.Nem utazhatnak 90%-os kedvezménnyel a tömegközlekedésen,ha legalább 3 gyerekük van.
A nyugdíjrendszert is eleve a gyerekesek miatt találták ki,hiszen egy gyermektelen bőven tudnak takarékoskodni,ha nem vonnának tőle nyugdíjjárulékot,még a gyereket nevelők,azt a pénzt simán felélnék,amit nem fizetnének be nyugdíjjárulékként.
És mivel a gyereket nem lehet kötelezni arra,hogy ebben az országban éljenek és adózzanak,mivel mindenkit csak a saját tetteiért lehet felelősségre vonni,így semmi garancia,hogy a mai gyereket nevelők gyerekei mind itt fognak majd adózni,nyugdíjasként eltartani sem a szüleiket,sem más gyermektelen időseket.
Továbbá azt sem értem,hogy ha az emberiségben nincs szolidaritás más csoportokkal szemben,akkor a gyerekeseket miért kellene mindig előtérbe helyezni?
Arról senki sem tehet,hogy hová és milyen tulajdonságokkal születik,tehát,hogy betegen születik,vagy nyomorba születik,arról viszont dönthetünk,hogy gyereket vállalunk-e.
És,aki gyereket vállal az bizony vállalja a felelősséget is,ne másokra hárítsa azt,sőt még úgy is tesznek,mintha ez természetes,sőt kötelesség lenne.
Ha ilyen vad világban élünk,ahol nincs semmiféle szolidaritás,akkor nem értem a gyermekteleneknek miért kellene másokkal szolidárisak lenniük,amikor velük senki sem az.
"Tudod én mit mondok erre? Takarékoskodjon az, aki lusta szűlni! "
De te miért gondolod,hogy a természet törvényszerűsége,hogy mindenkinek szülnie kell?
Ezt ki írja elő?
Volt,aki szerint pl az alapjövedelem természetellenes.
Az miért ne lenne természetellenes,hogy másokat arra kényszerítesz,hogy eltartsanak téged?
Talán illene megköszönni egyáltalán azt,hogy valaki eltartja a gyerekeseket,minek nézitek ti a gyermekteleneket,valami haszonállatnak,akiknek kötelező a gyerekesekről gondoskodni?
"De te miért gondolod,hogy a természet törvényszerűsége,hogy mindenkinek szülnie kell?
Ezt ki írja elő?"
Ha nem szülünk, akkor kihalunk. Ezt még egy ovis is tudja, ne játszd itt a hülyegyereket.
"Volt,aki szerint pl az alapjövedelem természetellenes.
Az miért ne lenne természetellenes,hogy másokat arra kényszerítesz,hogy eltartsanak téged?"
Nem kényszerítek senkit arra hogy eltartson emgem, mivel én is ugyanúgy fizettem az adót. Én csak azt követelem vissza a gyermekeimtől ami jár.
"Talán illene megköszönni egyáltalán azt,hogy valaki eltartja a gyerekeseket,minek nézitek ti a gyermekteleneket,valami haszonállatnak,akiknek kötelező a gyerekesekről gondoskodni?"
Elöször is miből gondolod azt, hogy a gyermekesek nem dolgoznak? Miből gondolod, hogy nem dolgoznak annyit mint te vagy bárki más? Nem egy nagycsaládost ismerek, akik éljel nappal dolgoznak, hogy a gyermekeiket eltartsák. Ha méltoztatnál szűlni gyermeket, akkor te is megkapnád a kormánytól ami jár ha ennyire fáj hogy mások kapnak. Mert mindenhol még a fejlett nyugaton is így működik!
Neked elég nagy képzavar van a fejedben.
Egyrészt nem fogunk kihalni,akkor sem,ha egyáltalán nem adnának semmiféle családi támogatást.
Lásd a világon a legszegényebb helyeken is szaporodnak agyra-főre.
Ettől nem kell félned.
Mi jár neked a gyerekeidtől?
A gyerek nem egy tárgy,nem egy befektetés.
A szülő vállalja a gyereket,és nem fordítva.
Általában pont az ilyen követelőző,mérgező szülőkkel szokták megszakítani a gyerekeik a kapcsolatot,na ők pont azt kapják,ami jár nekik.
Az mindenki magánügye,hogy mennyit dolgozik,és milyen színvonalon szeretne élni,és ezért cserében mire hajlandó.
Ha valaki nem akar sokat dolgozni,az minek vállal sok gyereket?
Másrészt egy nagycsaládba született gyereknek miért nincs joga ahhoz,hogy ne ezt hallgassa egész életébe,hogy mennyit dolgoztak a szüleik,meg az egyéb mártirkodást?
Na,az ilyen emberek nagyon mérgezőek,és hát általában az ilyenek gyerekei amúgy is sérülni fognak,ami már eleve hátrányos a munkaerőpiacon.
Szerintem pedig minden gyereknek joga van normális családban felnőni,ahová tervezetten érkezik,a szülei megalapozzák azt,hogy ne kelljen gürcölniük azért,mert van gyerekük.
Talán ezért kellene inkább a tudatos gyermekvállalást propagálni,nem pedig azt,hogy "szüljél azér',hogy legyen hol laknod",ugyanis az élet nem áll meg itt..
Persze,nyugaton is támogatják a családosokat,csak nem olyan módon,ahogy nálunk.
Először az ember magát tartsa el,utána "segítsen másokon".
Tehát azért akarnak dolgozni az emberek,hogy nekik legyen mondjuk lakásuk,nem azért,hogy más,aki nem alapozta meg az életét gyerekeket potyogtasson,és az adófizetők vegyenek neki házat.
Akinek ennyire szívügye az támogasson nyugodtan másokat,adományozzon,senki nem tiltja meg.
Ilyen szaralakot rég láttam, de tényleg....
“De mint azt már említettem, nektek nem is kell szaporodni, ti nem baj ha ki haltok!”
-emberségből levizsgáztál, a gyermekeid igazán büszkék lehetnek, ha ilyen szellemben nevelted őket, akkor nagyon sajnálom szerencsétleneket...gondolom keresztény is vagy :)
“Takarékoskodjon az, aki lusta szűlni! Nem érdekel hogy ez csúnyán hangzott, de azért lett megalkotva az ember hogy szaporodjon. Ennél fontosabb dolga nincs, vagy különben gondok lesznek. Ahogyan neked jogodban áll létezni, úgy az unokáidnak is! Magadtól veszed csak el az örömöt.”
- takarékoskodom én ne aggódj, mint minden normális ember:) De te automatikus ELVÁROD, hogy el legyél tartva, csak azért mert van gyereked..ki az élősködő akkor? ehhez amúgy nem kell se ész, se tehetség..Egy nem létező valaminek, hogyan lennének jogai, ezt áruld már el :)
“Nem kényszerítek senkit arra hogy eltartson emgem, mivel én is ugyanúgy fizettem az adót. Én csak azt követelem vissza a gyermekeimtől ami jár.”
-dehogynem...”takarékoskodjon az, aki lusta szülni!” Ez még mindig nem kötelesség, aminek elmaradásáért retórziókat kellene alkalmazni..azért mert neked van gyereked máris több jogod lenne bármihez és lennének előjogaid? Visszakövetelsz? Igazi önzetlen, mintaszülő :)
“Nem egy nagycsaládost ismerek, akik éljel nappal dolgoznak, hogy a gyermekeiket eltartsák. Ha méltoztatnál szűlni gyermeket, akkor te is megkapnád a kormánytól ami jár ha ennyire fáj hogy mások kapnak. Mert mindenhol még a fejlett nyugaton is így működik!”
-Na, éjjel-nappal dolgoznak, azért mert olyan szánalmasak a fizetések, hogy belerokkannak abba, hogy eltartsanak x gyereket. Azért szüljünk, hogy alig lássuk őket mert ugye “éjjel-nappal” dolgozunk, és azért a nevetséges családi pótlékért? Köszi, de nem...
22%-os, kicsit sajnállak.
Visszatérve az eredeti kérdésre. A Fideszben sem csak hülyék dolgoznak, még akkor sem, ha így próbálnak rokonszenvet ébreszteni bizonyos társadalmi rétegekbem. Pontosan tudják, hogy nem lehet propagandával szaporodásra bírni az emberek többségét. Ez a téma is csak arra kellett, mint az összes többi: árkot ásni a magyarok közé. Egy ilyen érzékeny, nagyon személyes témában ennyire markáns véleményt kommunikálni csak arra jó, hogy még határozottabb vonalat lehessen húzni a "mi" és a "többiek" között. A bugyuta kisember meg pártállástól függetlenül vitatkozik róla, amíg az urak fentről mosolyognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!