Miért nem nőttek a mérnök fizetések úgy, mint a gyárimunkás fizetések?
#10 vagyok:
Az a gyakorlatban kevés, ha valaki szinte mindent tud! Ha viszont érteni nem érti, akkor hatalmas b'romságokat tud kitalálni akár egy nagyon apró logikai baki folytán!
Volt hogy vízóra-aknát kellett építeni betönfödémmel. A mérnök közel két órát agyalt, számolt, okoskodott, majd közölte a végeredményt: A falazatot a helyszűke miatt 10-es betonzsaluból lehet csak falazni.
Bután nézett amikor közöltem vele hogy akkor azt falazza fel ő! Én nem vagyok hajlandó egy nagyjából 3 -4 tonnás födémterhelésű falat 10-es vastagsággal készíteni!
A reakciója?
B'szdmeg! Tényleg!
#11, #13-nak:
Én nem szapulom a mérnököket! Pontosan tudom hogy igen nagy részük sötét mint az éjszaka!
Nagyképűen leintenek mindenkit mert ők a mérnökök, túl-okoskodnak qrva egyszerű kérdéseket, majd eltelve a saját okosságuktól közlik a végeredményt ami igen sokszor bődületes baromság! Bár az elvégzett rész-számításaik pontosak, csak éppen nem azt számolták amit kellett volna!
Példa: Hotlben úszómedence kizsaluzva, bevasalva, már csak a betont-mennyiség volt kérdés. A mérnök semmi perc alatt kiszámolta, megrendelte. Ha nem lett volna a cégnek egy másik építkezése ahol el tudták használni a felesleges betont akkor azonnal kirúgták volna. Én nem gondoltam hogy ez az okos-tojás mindent nagyon jól tud ezért én már előtte kiszámoltam. Amikor mondta hogy szerinte mennyi kell, én szóltam hogy az túl sok! A válasza az volt hogy engem nem azért fizetnek hogy gondolkodjak!
Én úgy gondoltam hogy:igen, "barátom"? Akkor majd rájössz magadtól hogy az össz-térfogatból ki kell vonni a benne lévő vasalat térfogatát is, b'szd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!