Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem nőttek a mérnök...

Miért nem nőttek a mérnök fizetések úgy, mint a gyárimunkás fizetések?

Figyelt kérdés
2014-ben egy ekzdő gépész,mérnök, villamosmérnök is simán nettó 300-at simán megkeresett, sima 8 órában, addig egy fizikai munkás a gyárban 4 műszakra jó ,hogy ha 70-80 nettót kapott. Most felénk keleten gyári fizikai munkás igaz többműszakos 100-150 nettók ,a mérnök ugyanúgy nettó 300 a kezdő. Tudom elhihetetlen, de van olyan országrész ahol ilyen fizuk vannak.
2019. aug. 24. 08:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
79%

#10 vagyok:

Az a gyakorlatban kevés, ha valaki szinte mindent tud! Ha viszont érteni nem érti, akkor hatalmas b'romságokat tud kitalálni akár egy nagyon apró logikai baki folytán!

Volt hogy vízóra-aknát kellett építeni betönfödémmel. A mérnök közel két órát agyalt, számolt, okoskodott, majd közölte a végeredményt: A falazatot a helyszűke miatt 10-es betonzsaluból lehet csak falazni.

Bután nézett amikor közöltem vele hogy akkor azt falazza fel ő! Én nem vagyok hajlandó egy nagyjából 3 -4 tonnás födémterhelésű falat 10-es vastagsággal készíteni!

A reakciója?

B'szdmeg! Tényleg!

2019. aug. 24. 10:52
 12/15 anonim ***** válasza:
65%
Nekem nőtt 12500 euróra, de mondjuk ez külhonban van és itt a munkások is 4800-8000 euróig keresnek...
2019. aug. 24. 15:47
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem értem én gyerekek. Itt gyakorin a kommentek elején még mindenki mérnök. Tolja a marhaságokat nagyban. Utána meg hirtelen már mindenki szaki. Megy a mérnökök szapulása ezerrel. De hát csak a szokásos.
2019. aug. 29. 18:55
 14/15 anonim ***** válasza:

#11, #13-nak:

Én nem szapulom a mérnököket! Pontosan tudom hogy igen nagy részük sötét mint az éjszaka!

Nagyképűen leintenek mindenkit mert ők a mérnökök, túl-okoskodnak qrva egyszerű kérdéseket, majd eltelve a saját okosságuktól közlik a végeredményt ami igen sokszor bődületes baromság! Bár az elvégzett rész-számításaik pontosak, csak éppen nem azt számolták amit kellett volna!

Példa: Hotlben úszómedence kizsaluzva, bevasalva, már csak a betont-mennyiség volt kérdés. A mérnök semmi perc alatt kiszámolta, megrendelte. Ha nem lett volna a cégnek egy másik építkezése ahol el tudták használni a felesleges betont akkor azonnal kirúgták volna. Én nem gondoltam hogy ez az okos-tojás mindent nagyon jól tud ezért én már előtte kiszámoltam. Amikor mondta hogy szerinte mennyi kell, én szóltam hogy az túl sok! A válasza az volt hogy engem nem azért fizetnek hogy gondolkodjak!

Én úgy gondoltam hogy:igen, "barátom"? Akkor majd rájössz magadtól hogy az össz-térfogatból ki kell vonni a benne lévő vasalat térfogatát is, b'szd meg!

2019. aug. 29. 21:22
 15/15 anonim ***** válasza:
75%
Na, mi van, mérnökök? Visszanyalt a fagyi? Nagy volt a pofátok, hogy mindenki ingyenélő, csak mérnökökre van szüksége a világnak, aztán most törölhetitek a s*ggeteket a diplomátokkal, de lehet, hogy már ahhoz is kevés lesz.
2021. nov. 14. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!