Egyik külföldön élő mérnök haverom azt mondta, ne vegyek ebben az országban szeszesitalt, mert az a pénz gyakorlatilag Orbán zsebébe landol. Igaz ez?
Azt mondta, ha itthon veszek mondjuk a példa kedvéért 7k forintért egy viszkit, akkor abból 1-2k forint maga az ital ára, pár száz forint megy az áruháznak, 5k meg Orbánnak belőle. Ha igaz, akkor hogyan lehetséges ez?
Milyen adórendszer képes erre?
Nem igaz.
Az alkoholon és egyéb termékeken (pl olaj) van jövedéki adó is midnen más adón kivül, de ettől még a nagy része a nem az állam zsebében landol
utolsó:
hát ő személy szerint vagy 10-15 adót meg kiskaput sorolt, hogyan tudják mégis ellopni a politikusok az adózott pénzt amiért vásárolsz.. de a nagyrészét nem is értettem
rendszerint nem kp-t lopnak, hanem a korrupció nagy
olcsóbban vesznek egy önkormányzati lakást, vagy előnyben indulnak egy tenderen
butaság azt hinni, hogy létezhetne egy akta hogy ez a politikus ennyi meg ennyi pénzt vett ki a pénztárból
Elképesztő, hogy lepontozzák azokat, akik normálisan válaszolnak egy kérdésre csak azért, mert nem azt írják, amit a kérdező vár.
Lehet ezt is lepontozni :)
"hát ő személy szerint vagy 10-15 adót meg kiskaput sorolt, hogyan tudják mégis ellopni a politikusok az adózott pénzt amiért vásárolsz.. de a nagyrészét nem is értettem"
Ilyen alapon semmit se vegyél, sőt ne is dolgozzál, mert minden után adót fizetsz, ami a politikusok zsebében landol.
És ennek diplomát adtak...
5: Akkor rosszul fogalmaztad meg a kérdésedet. Igen lopnak, de mindenhonnan és ezerféle módon. Nem csak az alkohol jövedéki adójából.
Sőt, leginkább az EU-s beruházásokra szálltak most nagyon rá. Túlszámlázás, okosba megoldott költségvetések, kartellezés, ilyenek... Mondjuk az engem is meglep, hogy mindenki természetesnek veszi és beletörődik a dologba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!