Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem fizetőkapus rendszer van az autópályákon?

Figyelt kérdés
Olaszországban tök jól működik ez a rendszer, hogy annyit fizetsz amennyi kilométert használod a sztárdákat.
2019. aug. 7. 19:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Olaszországban (és másutt) azért fizetőkapus, mert úgy sokkal többet lehet kasszírozni. A helyiek nem is azt használják, hanem a széleken lévő "Pass" rendszert. Az gyakorlatilag egy e-matrica. A tarifa úgy van megalkotva, hogy az a turistának rövid távra (jellemzően 1-2 alkalomra) nem éri meg.
2019. aug. 8. 00:49
 12/14 anonim ***** válasza:
85%
Lassú, balesetveszélyes és drága fenntartani.
2019. aug. 8. 06:08
 13/14 anonim válasza:
100%
Ha már a használattal arányos díjszabáshoz ragaszkodunk, akkor mindenképp egy elektronikus rendszer kéne...én például el tudom képzelni, hogy az autópálya használata úgy működne például, hogy a benzinkúton, vagy természetesen online regisztrálsz (megadod a kártya infóit, meg a rendszámot feírod), aztán a lehajtónál automatikusan levon annyit a kártyáról, amennyit mentél, kilométerenként néhány forintos áron...szerintem például drasztikusan megnövekedne az autópályát használók száma, ha ez a tarifa kilométerenként 1-2, vagy akár 3 forint lenne...a 3 forintos díjjal majdnem mindenki jól járna szerintem, hiszen az M7-esen 6-700 forintból már Letenyén vagy, viszont a bevétel is biztos több lenne, mert sokkal többen pályáznának (például nekünk is van Pest megyei matrica, és ha megyén kívül megyünk kirándulni egy napra, akkor megyehatár után lemegyünk, és ennyi, viszont egy ilyen rendszerrel nyilván nem hajtanánk le stb.)...viszont ugyanakkor ehhez az is hozzá tartozik, hogy a pályáink javarészt nem bírnák el az ezáltal megnövekedő forgalmat (M1, M2, M3, M5, M7 szerintem tuti nem), de hamarabb lesz itt 2x3 sávos M5-ös, mint ilyen rendszer...szerintem!
2019. aug. 9. 15:15
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Az igazán használatarányos a GPS-sel követett autó volna. Akkor még sebességmérő zsernyákok se kellenének, csak simán leemelnék a bankszámláról a büntetést, az útdíjjal együtt.

Én kapus rendszert nem láttam még dugó nélkül, szóval ezt jobbnak tartom.

2020. dec. 29. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!