Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Önkormányzatnál egy diplomás...

Önkormányzatnál egy diplomás köztisztviselő mennyit kereshet? Jó a fizetés?

Figyelt kérdés

Közigazgatásszervező alapszakra nyertem felvételt és valszeg ez lesz belőlem,szóval ezért kérdezem

Sokan riogatnak vele hogy milyen rossz döntés volt ide jönni

2019. aug. 6. 21:44
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Állami helyeken alacsony a fizetés,de önkormányzatoknál úgy tudom magasabb,nem?
2019. aug. 6. 23:19
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Az önkormányzat ugyan úgy közszféra. Ott is garantált bérminimumot kapsz.
2019. aug. 6. 23:23
 13/22 A kérdező kommentje:

De azt hallottam hogy egy polgármesteri hivatalban jóval többet is adhatnak

Versenyszférába nem mehetek vele?Vagy most komolyan be se iratkozzak?

2019. aug. 6. 23:27
 14/22 anonim ***** válasza:
77%

Amikor erre a szakra jelentkeztél, gondolom tisztában voltál vele hogy nem kiskirályi életet fogsz élni. Vagy azt hitted majd félmillákat fogsz hazavinni?

Ilyen munkára az megy aki nem akar dolgozni és nem baj ha túlélősdit kell játszania és létminimumon tengődnie. Ha önkormányzatnál akarsz dolgozni akkor elfogadod hogy csak a létfenntartáshoz szükséges dolgokra költesz, nem jársz szórakozni, nem űzöl semmilyen drágább hobbit, nem mész nyaralni, stb. és vagy a szüleidnél laksz 30 éves korodig hogy kapj hitelt lakásra, vagy albérletben laksz és soha nem lesz lakásod, legfeljebb kisvárosban.

Gondolj bele, nagy valószínűséggel a fizetésed soha nem fogja elérni a 200.000Ft-ot (azt az értéket, amit ma 200.000Ft képvisel). De ahhoz is hogy megközelítse, 20 évet kell dolgoznod, addigra meg már leéled az életed nagy részét. Addig meg 130-150k között tengődsz jó esetben.

Ehhez képest még a héten kezdhetsz a mekiben kezdő 160 ezer forintért ami 2 hónap után emelnek.

2019. aug. 6. 23:51
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez olyan mintha elmennél krvának és utána csodálkoznál hogy megbaxnak.
2019. aug. 7. 00:01
 16/22 A kérdező kommentje:
Azt gondoltam 200 nettót megkeresek legalább,meg azt is,hogy versenyszférába el tudok vele menni
2019. aug. 7. 01:43
 17/22 A kérdező kommentje:
De hát 22-ben fejezem be.Akkor lesz kormányváltás és az új kormámy biztos megemeli majd a fizetéseket :)
2019. aug. 7. 03:25
 18/22 anonim ***** válasza:

130-at lehet vele keresni, 100%-ig biztos infó.

Azt csinálsz amit akarsz kérdező, de arra ne alapozz, hogy 2022-re más lesz.

Ha fontos, hogy jól keress és ne anyádék vagy egy gazdag partner tartson el egyetem után, akkor válassz más szakmát. Ha a hivatás a lényeg és ezt akarod csinálni, akkor hajrá.

Viszont csak úgy megcsinálni, ha utána nem fogsz benne dolgozni, nincs értelme, csak pazarlod az állami féléveidet és a saját idődet.

2019. aug. 7. 07:52
 19/22 anonim ***** válasza:

A kérdező egy troll. Hónapok óta teszi fel kérdéseit ebben a témában.

Százszor el lett neki magyarázva, hogy mi vár rá, de újra és újra jön értetlenkedni.

Nem kell vele foglalkozni.

2019. aug. 7. 10:19
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

#18.

Ez a szak nem fogyasztja az állami féléveket, külön közszolgálati féléveket fogyaszt...

Vagyis, hogyha utána menni akar másik szakra állami támogatottsággal, pl. gépészmérnökire, vagy állatorvosira, ugyanúgy 12 féléve lesz.

2019. aug. 7. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!