Orbán miért tartja ilyen alacsonyan a köztosztviselői béreket? Diplomás köztisztviselő 120 ezer forintot keres nettóban. Hogy lehet ebből megélni?
A munkabéreket a kereslet/kínálat és a termelékenység határozza meg. De mivel egy KÖZtisztviselőnek alapból nincs termelékenysége, tehát nem állít elő értéket (GDP-t), ezért CSAK a kereslet/kínálat marad. Ha találnak ennyi pénzért is aki elvégzi, akkor nem is szabad emelniük, hiszen akkor a versenyszférából mennének át a könnyebb munka érdekében emberek ilyen munkakörbe. Ha nem találnak már az adott bérért senkit, akkor kell, és akkor szabad csak emelni.
Mivel van aki ennyiért is elvégzi, ezért most ennyi a bér, amit a piac megszabott.
2.
Ez mind szép és jó, csak az a baj, hogy nem találnak ennyiért.
Múltkor leírtam, hogy az Árpád hídnál lévő Mák épületben egyszerűen nem volt folyamatos az ügyintézés, mert 4 ember helyett 1 volt, szal ha kiment WC-re vagy enni, akkor ennyi volt.
Ha meg szólt valaki, hogy ez nonszensz, akkor meg szólt, hogy úgy okoskodjunk, hogy lelép ő is, aztán akkor mára ennyi volt az ügyintézés.
Röhej!
“ De mivel egy KÖZtisztviselőnek alapból nincs termelékenysége, tehát nem állít elő értéket (GDP-t),”
Ennél nagyobb hülyeséget szerintem sosem olvastam itt, pedig tényleg erős a konkurrencia ebben a tekintetben itt a gyakorikérdéseken.
Akkor mondjuk neki is le kellene lépnie.
Mondta, hogy le fog, de sulizik.
Azóta nem tudom mi ott a helyzet, de nevetséges az egész így is, úgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!