Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nektek bejön a magyarországi...

Nektek bejön a magyarországi élet?

Figyelt kérdés

Bevallom, tőlem eléggé idegen ez a "szorítsd össze a fogaidat, harcolj keményen minden nap és éld túl!" mentalitás. Olyan, mintha egy Torrente-filmben élném az egész életemet, 4 millió José Luis között.

Kicsit már unom. Sőt, nem is kicsit...

2019. aug. 2. 08:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
67%

Nehezen tudnám elképzelni az életemet máshol, így azon vagyok, hogy az ittenit minél tartalmasabban és minél gondtalanabbul tudjam élni.

Szerencsémre nem vagyok abban a helyzetben, hogy a mindennapos megélhetési problémák foglalkoztassanak, és azt szeretném látni, ha ezzel minél többen lennének így.

Az pedig nem igaz, hogy a külföldi mentalitás jobb lenne. Ha ott megjelensz külföldiként, ugyanolyan "gyöttment" vagy, mint itthon bármelyik faluban. De ha hazamegyek a saját szülőfalumba, hát véletlenül sem a savanyú arcokkal találkozom, pedig tudom, hogy ott egyesek mennyivel küzdelmesebben és nehezebben élnek, mint pl. én, vagy akik külföldre mentek el dolgozni.

Mindent összevetve a politikai levegő ellenére is én itt érzem jól magam, itt vagyok itthon.

Emellé jön a nyelvünk. Bár beszélek más nyelven is, soha semelyiken nem fogom tudni úgy kifejezni magam, mint magyarul, és ez kint életem végééig frusztrálna, az biztos, és ez marhára nem hiányzik. Szóval amíg lehet, én nem lépek.

2019. aug. 2. 18:55
 12/17 anonim ***** válasza:
67%

"Ha ott megjelensz külföldiként, ugyanolyan "gyöttment" vagy, mint itthon bármelyik faluban. "

Anyám borogass neked ki fizetett,hogy itt hazudsz ?

Nem vagy jöttment. Ugyanúgy bánnak veled Németországban mint,hogy ha a saját országodban lennél. Mi ez a válasz ? Az,hogy bátorítsad az embereket,hogy maradjatok itthon ? Hagyjuk is !

Sokkal pozitívabb a külföldi emberek mentalitása az élethez.

Itthon mi van ? Csak a savanyúság csak a lóvé hajszolás csak a mások kizsigerelése . A mások letaposása csak én fentebb jussak.

Ennyit a magyar életről. Onnan tudom,hogy nem Magyarországon élek.

2019. aug. 2. 20:10
 13/17 anonim ***** válasza:
13%

"Anyám borogass neked ki fizetett,hogy itt hazudsz ?"

Senki. Én ezt tapasztaltam, ennyi.

"Mi ez a válasz ? Az,hogy bátorítsad az embereket,hogy maradjatok itthon ? "

Jaja, valami olyasmi, hogy legalább próbálják meg az itthon boldogulást, mielőtt lelépnek. És nem azért, mert ezért nekem fizetnek (a munkámért fizetnek, ide nem dolgozni járok..), hanem azért, mert ha mindenki lepattan, akkor lesz igazán nagy a baj. Tudom, sokan nem bírják a légkört, néhányan tényleg lehetetlen helyzetbe kerültek az elmúlt x évben, és őket meg is értem, valószínűleg Te sem kalandvágyból húztál ez az országból. Én meg ezzel úgy vagyok, hogy nehogy már én takarodjak el innen, takarodjanak el azok, akik miatt a magyarok költöző kedve megnőtt..

"Hagyjuk is !"

Rendben, hagyjuk.

2019. aug. 3. 11:11
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem jön be. Kifejezetten nem csípem ezt az országot, és nem szeretek itt élni (finoman kifejezve) de pár éven belül pattanok.
2019. aug. 4. 00:39
 15/17 anonim válasza:
100%

Én már egy éve külföldön élek (Hollandia), és az a tanulság, hogy mindenhol nehéz csak más miatt. Vannak dolgok amiket otthon nem is látunk hogy milyen szuperek, és nem vagyunk hálásak, csak a negatívat látjuk pozitív dolog pl. 3 év otthon a gyerekkel (itt 3 hónap van), a tömegközlekedés színvonala, infrastruktúra nyugati szintű otthon, otthon könnyebb állást találni és nem kell hónapokat szenvedni hogy találj egy albérletet, van normális pékáru a boltban, az egyetem ha van elég pontod ingyenes, jóval olcsóbbak a fizetéshez képest is a szolgáltatások, tömegközlekedés pl. étterembe menni, könnyebb állatot tartani (itt mivel legtöbben albérletben élnek nem tarthatnak állatot), bár rossz az egészségügyi szolgáltatás minősége de mégsem kell fizetni 400 euró saját költséget évente ha szakorvoshoz mész, hanem 6000 forint TB-t befizeted aztán kész, otthon számomra egyértelműbbek voltak a szabályok, itt sokszor egy-egy adminisztratív probléma kapcsán nincsenek egyértelmű szabályok és nem tudják mit kezdjenek veled, te meg ott állsz hogy mit csinálj mert te épp egy kivétel vagy és rád nem írták a törvényt

Ami viszont itt jobb: az általános hozzáállása az embereknek egymáshoz, pozitív politikai légkör (utálkozás nélkül képesek egymással erről beszélni az emberek, nem tabu), pozitív hangulatú városképek (nincsenek nagyon panelek), jobb egészségügyi ellátórendszer, világszínvonalú mentális egészségügyi ellátórendszer, kutatási szféra fejlettsége, jól edukált emberek, nem szégyen tanulni, nagyra értékelik

2019. aug. 4. 11:40
 16/17 anonim ***** válasza:
69%

"Anyám borogass neked ki fizetett,hogy itt hazudsz ?"

Nem hazudik, valóban így van.

Az osztrákok utálják a magyarokat, mint a szart.

2019. aug. 11. 16:44
 17/17 anonim ***** válasza:
#16 Meg ha a felszínen nem is mutatják, de egész Nyugat-Európa egy rakás panelprolinak képzel minket, akiket ha akarnak, odahívnak elvégezni a “piszkos munkát”. Egyes helyeken már csodálkoznak, ha lengyel vagy és nem ács vagy szobafestő.
2021. szept. 20. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!