Mi átlag emberek miért nem érzékeljük a gazdasági növekedést? Miért nem élünk jobban mint a Gyurcsány kormány alatt?
Persze, 400 óra :D
Istenem, ennyi hülye embert :D
Szánalmasak vagytok, ahogy nem tudjátok elviselni az igazságot :D
Nyugodtan mantrázzátok tovább a hülyeségeteket, hogy egy szakmunkás havi 150 nettóért nyomja :D
41# a 31-es válaszoló vagyok. Szerinted akkor mennyit keres egy átlag szakmunkás?
Átlag alatt nem vállalkozót értek, hanem átlagos alkalmazottat.
"Mi átlag emberek miért nem érzékeljük a gazdasági növekedést? "
Kérdező, a jót mindig könnyű természetesnek venni - hiszen annak is kellene lennie, hogy kicsivel mindig jobban él az ember.
Csak gondolj be mennyire tart az ember a fogorvostól vagy egy fájdalmas kezeléstől, vagy mikor valami kajától görcsöl a hasa. Amikor meg túl van rajta, akkor már hamar elfelejti, hogy milyen rossz is volt az a fájdalom, meg azt is, hogy megfogadta amikor fájt, hogy legközelebb jobban vigyáz.
Barátaink példáján láttam ezt nagyon jól. 10 éve úgy éltek, tanár + minimálbéres munka a két szülőnek, 2 gyerekkel, hogy a számláikat is nehezen fizették be, a gyógyszerek nagy kiadást jelentettek ha kellett. Most ők is úgy érzik - mondták - hogy nem javult az életük. Csak éppen azóta felnőtt a két gyerek, négy felnőtt kajája kerül ki a kettejük pénzéből és már mind a négyen dohányoznak, a gyerekek is isznak piákat is. A számláikkal már nincs olyan napi gondjuk és van egy használt kocsijuk is. De továbbra sincsen megtakarításuk, nem tudnak elmenni drága nyaralásra, nem tudnak csak úgy megvenni egy mosógépet ha kellene. Tehát tényleg nem élnek jól, csak éppen kétszer annyit tudnak költeni egy hónapban, mint előtte. Márpedig ez szerintem növekedés és bizony a gazdasági növekedés következménye. Csak ami korábban csak vágyálom volt az ma természetes.
"Nyugodtan mantrázzátok tovább a hülyeségeteket, hogy egy szakmunkás havi 150 nettóért nyomja :D"
Sorold már a cégeket, vállalkozókat ahol egy kőművesnek, villanyszerelőnek, esztergályosnak stb. 6-700 nettót ajánlanak! Itt fost-hugyot fizetnek a szakmunkásoknak, de jön az ukrán aki konyít dolgokhoz, az 150-ért ellébecol....
"Sorold már a cégeket, vállalkozókat ahol egy kőművesnek, villanyszerelőnek, esztergályosnak stb. 6-700 nettót ajánlanak!"
Sehol nem írt senki ilyet, de nem baj.
Értelmezni se tudod, de látszik, hogy nem is akarod.
Nekem végülis addig a jó, amíg abban a hitben vagy, hogy egy villanyszerelő túlórával keres nettó 130 ezret :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!