Az "állami" bérek versenyképtelenségét az mutatja leginkább, hogy Budapesten nincs ember a kormányablakokba?
Ez a magyar munkavállalók bosszúja is egyben, ami teljesen jogos.
A kormányablaki ügyintéző érettségit igényel,meg irodai munka, nyáron hűtött, télen fűtött környezet.De, abból is, a rosszabb fajta, ügyfélszolgálat jellegű.
A fizetés, amit az ott dolgozók kapnak, maximum az ország legszegényebb vidékein versenyképes.
Budapesten, az a fizetés napi 4 órás részmunkaidős fizetésnek felelne meg.
Egy budapesti nem megy egy el dolgozni 150 ezer forintért egy ilyen stresszes munkakörbe.
Ennek a duplájáért elmenne vagy minimum nettó 260-ért már inkább bevállalná.
Én még 250-ért se csinálnám.
Napi 8 óra, a hét 5 napján, nem tudnám elviselni a sok hülyét. Hogy ne menjünk messzire, nézd meg itt milyen kérdések és válaszok vannak.
Ezért nem szoktam érteni a tanárokat sem, hogy jajajajj, ő 140-et keres, stb. de nem hagyná ott az istennek se, ugyanúgy bemegy másnap is.
Erre azt mondom, hogy meg is érdemli.
Nem lehet így felfogni, mert a tanári pálya egy hivatás. Nem feltétlen a pénz miatt mennek az emberek tanárnak (már csak azért sem, mert fizetésük elég gyér), ettől függetlenül a kormánynak biztosítani kéne számukra is rendes fizetést. Itt a tanárok utoljára Medgyessy Péter idején kaptak rendes emelést, az pedig nem tegnap volt már.
Nekem mindig ez a vicc jut eszembe amikor ilyen kérdéseket olvasok :
- Te fizetsz az alkalmazottaidnak ?
- Nem fizetek.
- És bejárnak dolgozni ?
- Be.
- Nem kellene tőlük belépődíjat szedni ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!