Az ellenzéki szavazókat nem zavarja, hogy az ellenzéki pártok nagy része beengedné az illegális bevándorlókat?
Igen kérdező, az utcánkban elég sok van belőlük.
De nem ez a lényeg.
Hanem az, hogy te egyszerű visszhang vagy. Nem önálló gondolkodó. Még csak meg sem változtatod kissé a szórendet, hogy páran ne vegyék észre. A valóság nem érdekel, számodra a valóság az, amit mondanak neked.
Sokan és régóta mondják, a Fidesz elképesztő üzeneteit nem az Uniónak, nem az ellenzéknek, nem a külföldnek, a saját szavazóbázisának mondja. Hogy tartsa bennük a lelket, hogy vigye a lendületet.
Nem számít mit csinál a Fidesz. Ők neked úgy is azt mondják, amit már begyakoroltattak veled. Ismerős dolgokat. Amit tesznek, azt is eszerint mondják. Ezért te meg sem nézed, mi a hatása, mi a következménye, van-e értelme, kinek jó.
Engem nem a Fidesz zavar, ha az összes médiát zsinóron rángatják, akkor is megtudom,amit akarok., Van benne gyakorlatom, még az átkosból. Én ki tudom őket zárni a világomból, tehát ettől vígan élhetnék. Engem te és a hozzád hasonlók (a tábor) zavar. Nem az itt leírtakhoz hasonlók, hanem az, hogy táborotok nő, hamarosan a zombiság lesz a menő, a fősodor, a követendő. És ez az egyetlen dolog, amelyből a világos senki nem tudja tartósan kivonni magát.
Ha a Fidesz valami különös csoda folytán ugyanígy szétlopná, tönkretenné az országot, én tudnék jól élni, ha (a csoda következtében) az emberek döntő többsége nézetei megmaradnának eredetiek, nem lennének befolyásolhatók. Akkor a környezetem kellemes lenne, így azonban elszívja azt a bizonyos szellemi levegőt. Elherdálja.
"#3 De a Fidesz mindenhol azt propagálja, hogy megállítják a bevándorlást, meg megvédik a határokat és hasonló BS. Valaki látott már egyetlen bevándorlót, amit a fidesz engedett be?"
Igen, képzeld láttam, nem is keveset. A keletinél szoktam átszállni a 2-esről a 4-es metróra, rengeteg menekült táborozott ott még 2015-ben. Tudtommal a fidesz volt akkor is kormányon, szóval az ellenzék nehezen engedhette be őket.
miről te beszélsz, az nem "beengedés" volt. Az terelés, mégpedig a propagandájának megalapozása. 2015-ben sok menekült érkezett, közülük elvétve voltak, akik itt akartak maradni. Akkor még a német hívószó volt a menő. Orbán észnél volt. Összeszedett néhány teherautónyit, hiába mondták, ők mennének tovább, csinált egy bekerített részt a Keletinél, odaterelte őket, ott tartotta őket, étel ital, biológiai szükségletek elintézési lehetősége nem volt. A tömeg nézhette őket felülről, mint a vadállatokat a ketrecben az állatkertben. És ment a propaganda, hogy ezek milyenek.
Aki képes vidám lenni étel ital nélkül, aki képes anyagcseréjét magában tartani egy üres meleg aszfaltos részen hetekig, szóljon. Innentől élete végéig ellátom kívánsága szerint. De ha egy foltot is meglátok azon az aszfalton - hát az isten irgalmazzon neki, mert én nem.
Ez mit változtat azon a tényen, hogy a fidesz beengedte őket?
# 9 Valóban jelentős gazdasági tényező ez.
#10 Ez igaz.
#12 Köszi a választ, de sajnos nem tudom, hogy miből szűrted le, hogy ahhoz a bizonyos ,,táborhoz’’ tartoznék vagy hogy ne lennék önálló gondolkodó. A kérdés célja egyszerű közvélemény kutatás volt, sokszínű vélemények megismerése céljából, csak egy gyors eszmefuttatás az egyszerű ember véleményének kikérése. Szerintem hasonlóan gondolkodhatunk, én is hasonlóan vélekedem a ,, bizonyos szellemi levegő’’ kérdéséről. Talán kissé félreérthető volt a kérdés.
#13 Világos, nem állt szándékomban kontrázni vagy ilyesmi, csak kicsit hihetetlen volt először, hiszen mindenhol a bevándorlás megállítását hangoztatták.
"Az ellenzék" nem egy homogén csoport. Én a Jobbikra szavaztam, akik még letelepedési kötvénnyel sem engednének be bevándorlókat (a kormánnyal ellentétben ugyebár). Tehát ebben más a véleményem, mint mondjuk az azóta megszűnt Együttre szavazó embereknek.
Bár azon kívül, hogy egyébként nem támogatom az illegális bevándorlást, már eléggé unom a témát. 2015-16 környékén volt egy óriási tömeg, akik közül szinte senki nem akart Magyarországon maradni (emlékszel amikor kínjukban már gyalog indultak meg az autópályán???). 2019-ben viszont a Frontex oldalán található adatok szerint (amit most nincs kedvem kikeresni, de higyjél nekem) kevesebb illegális határátlépő érkezett az EU-ba, mint mondjuk 2007-ben! Szóval 2019-ben Magyarországon millió fontosabb kérdés létezik véleményem szerint, amik a Fidesz számára elég kényelmetlen kérdések: a magyar fiatalok kivándorlása, egészségügy, oktatás, hogy a bérek miért magasabbak Szlovákiában (mikor régen fordítva volt) stb. Meg számos globális kérdés, mint a klímaváltozás, a mesterséges intelligencia hatásai a társadalomra...
Egy apró megjegyzés az ukránokkal kapcsolatban. Magyar törvények szabályozzák, hogy mennyi union kivüli munkavállaló dolgozhat magyarországon és milyen feltételekkel.
Ezért teljes mértékben a kormány felelőssége az ukránok miatt kalakult bérfeszültség.
A Fidesz propaganda szerint ugye vannak ,,jó"(ukránok, oltalmazott státuszúak, kötvényesek stb.) és ,,rossz" migránsok(akik a szennymédia szerint Soros emberei).
Viszont azt nem tudom, hogy a paranoiás, egész nap remegő Marika néninek és Pista bácsinak miképp magyarázná meg Orbán vagy Németh Sziszi a különbséget a jó és rossz migráns között. Egy random szembe sétáló arab vagy néger atyafiról miként tudja eldönteni az egyszerű magyar hazafi, hogy Orbán pártfogoltja vagy a Sátán(Soros) szolgája?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!