A kapitalizmusban miért sokkal alacsonyabbak a bérek és miért sokkal nehezebb lakáshoz jutni, mint a szocializmusban volt?
A kapitalizmus előnyeiből nem részesülök,csak a hátrányaiból.
Csóróság,eladósodás,utcára kerülés veszélyének fennállása,munkahelyen úgy beszélnek velem mint a kutyával,kizsákmanyolnak,nem lehet barátnőm se mert egy ilyen vesztes senkinek sem kell stb..
Így már értem, az a baj, hogy dolgozni és tenni kell érte, nem tudsz bekerülni egy olyan helyre ahol semmit sem kell csinálnod, csak lógatod a lábadat.
Mondjuk a kérdésem még mindig nem válaszoltál.
Az állítás még Magyarországon sem igaz, a kapitalizmusban (ami itt nincs, helyette modern feudalizmus van) pedig végképp nem igaz.
1969 Magyarországa: egy 60 négyzetméteres lakás nagyjából 400 havi fizetés.
2019 Magyarországa: egy 60 négyzetméteres lakás nagyjából 205-300 havi fizetés. De most sokkal jobban szór. Szó lehet 15-20 haviért is. És szó lehet 500 haviért is.
Csak utána kell nézni.
"munkahelyen úgy beszélnek velem mint a kutyával"
Ez egyedi szociális probléma, én több helyen is dolgoztam már és furcsa mód velem senki sem beszélt így, sőt a szüleim, nővérem és barátaimnak sincsenek ilyen tapasztalatai.
Én elmentem továbbtanulni,mégsem értem el vele semmit.Elhelyezkedni nem tudtam vele és nyöghetem vissza az albérletre felvett hitelt,úgy hogy alig keresek többet a minimálbérnél
Melyik kérdésre nem válaszoltam?
"Én elmentem továbbtanulni,mégsem értem el vele semmit"
Mit végeztél el, amivel nem tudtál elhelyezkedni? Az egész országban próbálkoztál?
“Pontosan miben és miért nem részesülsz?”
A kapitalizmus előnyeiből
Egy szar büfészakot végeztem.Kapnék vele állást,de nem tudok az egész országban próbálkozni.Haza kellett költözni vidékre,szülőkhöz,olyan magasak a lakbérek,hogy nem jut pénz kajára.
“Pontosan miben és miért nem részesülsz?”
Mondjuk nem tok külföldre menni nyaralni (igaz belföldön se),drága nyugati cuccokat venni stb
Végülis ezért akarták az emberek a rendszerváltást,hát felesleges volt,mert ezek ma ia elérhetetlen dolgok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!