Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok a magyar fiatalok mennek...

Azok a magyar fiatalok mennek külföldre akik nem szeretnek sokat dolgozni, de mégis sok pénz akarnak keresni?

Figyelt kérdés

Lehet sok pénzt keresni Magyarországon is, csak sok munkával. Még az ország legélhetőbbnek mondott részein, Budapest, Debrecen, Győr, a Balaton környéke, ott is egy ezrest kapsz óránként, akár zsebre akár bejelentve (melósként). Tehát meg lehet keresni itt is egyszerű emberként is a nettó 300 ezret, csak ahhoz havi 300 órát is kell robotolni, a normál 160 óra helyett. Viszont a nyugat-európai országokban egyre inkább afelé megy a trend, hogy minél kevesebbet kelljen dolgozni, és minél magasabbak legyenek a melósok bérei is. Franciaországban is például 4 hetes munkahetet akarnak, meg sokallják a napi 8 óra munkát is, stb. De a bérek, azok már a felhőket karcolják.

Ezek szerint ki lehet mondani azt, kategorikusan, hogy azok a fiatalok mennek el innen, akik kevés munkával is jól akarnak élni?

2019. júl. 25. 23:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
11%

Mindig vicces ennyi hülyeséget együtt olvasni. de most csak az egyikre reagálok.

A statisztikák szerint bizony a magyarok egyáltalán nem túlóráznak sokat a többi környező országhoz képest.

[link]

[link]

[link]

2019. júl. 26. 00:52
 12/27 anonim ***** válasza:
75%

*6

Na mibe, hogy Brüsszelt életedben maximum fényképről láttad :)

2019. júl. 26. 01:21
 13/27 anonim ***** válasza:
93%

"Ezek szerint ki lehet mondani azt, kategorikusan, hogy azok a fiatalok mennek el innen, akik kevés munkával is jól akarnak élni?"

Nem. Azok mennek el, akiknek nem elég a minimálbérért okosba' bejelentve 12 órázás, a "ha nem tetszik, el lehet menni, százan vannak a helyedre, itten döngetik a kaput", a napi szintű megalázás, a nyolc általánost végzett kisfőnök pattogása, hanem szeretnék azt elérni, hogy ha napi 8 órában dolgoznak, abból alapszinten meg lehessen élni, ha pedig többet vállalnak (12 órázás, hétvégi túlóra, stb.), azt rendesen fizessék meg nekik.

Magyarországon még nem járunk itt, ebben a dicsőséges, egyre jobban teljesítő országban az alkalmazott még mindig csak értéktelen rabszolga, akiből végtelen mennyiség van, kár is megfizetni, mer' úgyis van másik.

Túlórázna a fiatal, azzal nincs gond. Huszon- és harmincévesként még bírja az ember fizikailag, de az nem állapot, hogy ha az ember szeretne a párjával önálló lakásban élni, akkor "apának" és "anyának" is a létező összes túlórát el kell vállalnia, ami mellett egyébként csak élni nincs ideje és energiája. Az lenne jó, ha a rendes, hétfőtől péntekig napi 8 órában tartó munkával meg tudnák teremteni az önálló megélhetést alapszinten és csak akkor kell túlórázniuk, ha ennél többet akarnak. Mondjuk nyaralást, prémiumtermékeket, drága hobbit. De most nem itt járunk: ha egy húszas éveik közepén járó, fizikai beosztásban dolgozó pár azt szeretné, hogy önálló, tehermentes, stabil ingatlanban éljen, akkor vagy a bérleti díjra, vagy a törlesztőrészletre kell olyan szintű pénzt kiadniuk havi szinten, amihez a világ összes túlórája kell. És akkor anya erősen elgondolkodik, hogy ha teherbe esik és az ő fizetése lenullázódik, akkor mégis miből fognak megélni. Utána pedig arra lenne szükség, hogy valamelyikük (inkább anya) átmenjen fix nappalos műszakba reggel 8-tól délután 4-ig, hogy a gyereket tudja óvodába-iskolába meg hazafelé hordani, de ahhoz protekció kell és akkor is kb. garantált bérminimumot fog keresni a kieső műszakpótlékok miatt, tehát apának kellene még több túlórát vállalnia, ha bírná erővel.

Ehhez képest Nyugat-Európában emberi munkaidő-beosztással meg lehet oldani a családalapítást, pedig Magyarország hivatalosan is jobban teljesít. De ők nem számítanak, a politika a mezítlábas, rongyos Kádár-prolik világa, akiknek elég az évi egyszeri tízezres Erzsébet-utalvány, a mulataós koncerttel tarkított falunap, az ÁFA-csökkentés miatt pár hétig óccsóbb disznyóhús meg a napi propaganda. Őket kell kilóra megvenni, a fiatalok mán ötvenhatba' is csak parádéztak a semmire, pedig akkó' még milyen jaó vót.

2019. júl. 26. 01:25
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

*13

Azért elég szomorú, hogy a rendszerváltozás után 30 évvel még mindig itt tartunk..

2019. júl. 26. 01:36
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

A statisztikák szerint a fél ország 4 órára van bejelentve.

2019. júl. 26. 05:14
 16/27 anonim ***** válasza:
74%

"Számomra az a vicces, hogy a sok proli bűnként kezeli, ha nem akarsz egy 0-24-ben dolgozó bio-robot rabszolga lenni gombokért."

A magyarok nem igénylik a jólétet, ez már számtalanszor bebizonyosodott. Falun nőttem fel, ahol mindennapos ez a mentalitás, tudom, hogy miről beszélek.

Mára megtanultam, hogy ha jólétben akarsz élni, akkor nem is vagy igazi magyar.

2019. júl. 26. 05:20
 17/27 anonim ***** válasza:
22%

*16

Mondd meg nékem, mit akarunk akkor, ha nem jólétet?

2019. júl. 26. 05:44
 18/27 mindentudó99 ***** válasza:
11%
#17 Hagyd a fenébe. Ezt írogatja ide időtlen idő óta. Kicsit unalmas és szánalmas is de mindegy.
2019. júl. 26. 06:21
 19/27 anonim ***** válasza:
90%

És 1000 forintos órabérnek kéne itthon örülni? Amikor egy albérlet rezsi 150 ezer körül van? Kaja havi szinten egy főre legalább 40? Buszbérlet 5-10?

Elhetetlen bérek vannak, megélni sem tudsz belőle, nemhogy tervezni a jövőben.

Azért mennek el a fiatalok, mert máshol jóval többet lehet keresni és meg tudsz élni, tudsz nyaralást tervezni, gyereken gondolkozni stb..

Itthon a vegetalas marad.

Külföldön is dolgozni kell, a kedvező munkaora és munkanap valószínűleg csak a helyi lakosokra vonatkozik. A bevándorlók mindig többet dolgoznak, amíg be nem tudnak illeszkedni.

Inkább talpra esett és belevaló az, aki külföldön is megallja a helyet.. Semmiképp sem lusta..

Egyébként nem tudom mi a gond azzal, hogy nem akar valaki 300 órát dolgozni egy hónapban, hanem 160 elég neki.. Normális ember inkább lenne a családjával, lenne hobbija, nem csak a munka állandóan..

Kínában simán 12 oraznak minden nap. Ez normális lenne?

2019. júl. 26. 06:35
 20/27 anonim ***** válasza:
90%

19# vagyok, én egyébként sokáig 12 oraztam, a napi bérem a 10 ezret se érte el..

Reggel 4-kor keltem, este fél 8-ra éltem haza. Fürödtem, ettem és bevágódtam az ágyba. Ez lenne az élet? Hogy a szeretteiddel napi 2 szót váltasz? Hogy csak aludni jársz haza?

Hogy ugyanúgy nyomorogsz és havi 1 mozit sem engedhetsz meg magadnak? Meg persze időd sincs rá a rengeteg munka mellett.

Teljesen normális elképzelés az, hogy nem rabszolgák vagyunk és szeretnénk kevesebbet dolgozni.

Megjegyzem, hogy sokszor hatékonyabb is az ember, ha időben kevesebbet kell dolgoznia.

Külföldön tök jól működik a részmunkaidő és a homeoffice. Pl kisgyerekes anyáknak jó lehetőség. Itthon szó szerint semmi rugalmasság nincs..

2019. júl. 26. 06:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!