Az EU miért akarja hogy a migránsokat beengedjük?
Európa egyik fundamentuma az emberi jogok tisztelete, az 1948-as ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát az 1950-es az emberi jogok és az alapvető szabadságok védelméről szóló, Rómában, 1950. november 4-én kelt Egyezmény emelte be az európai jogba, ezt Magyarország 1993. évi XXXI. törvényként becikkelyezte.
1. cikke védi mindenkinek az élethez való jogát, ezért kell megmenteni a tengere hánykódókat.
"14. Cikk – Megkülönböztetés tilalma
A jelen Egyezményben meghatározott jogok és szabadságok élvezetét minden megkülönböztetés, például nem, faj, szín, nyelv, vallás, politikai vagy egyéb vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, nemzeti kisebbséghez tartozás, vagyoni helyzet, születés szerinti vagy egyéb helyzet alapján történő megkülönböztetés nélkül kell biztosítani."
Ennek az egyezménynek a végrehajtására hozták létre az Emberi Jogok Európai Bíróságát.
Arra viszont utalást sem tartalmaz az egyezmény, hogy EU-n kívüli vendégmunkások tömegét be kellene fogadni csupán csak azért, hogy a vállalkozóknak olcsóbb legyen a munkaerő. Óriásplakátok hirdették, hogy "Ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját". Pedig bizony 70%-os foglalkoztatás mellet még bőven lenne magyar munkaerő. Pl. 50 felettiek, akiket sok cég nem akar foglalkoztatni, vagy 4-6 órában kisgyerekes anyukák.
A kérdésre szeretnék válaszolni.
Két dolog van összemosva, az egyik a humánum kérdése, ami miatt beengedik a migránsokat, illetve valóban léteznek különféle egyéb okok is, de lényegében erre hivatkoznak. Ezt sem nézik jó szemmel, hogy ebben nem veszünk annyira aktívan részt, mint Európa más népei.
A vendégmunkás mellesleg nem migráns, nem kap segélyt, ellátást és bármikor megszüntethető a munkavállalási és tartózkodási engedélye.
A másik dolog viszont az, hogy a sok menekült ellátása és kezelése óhatatlanul súlyos nehézségeket okoz akiket már beengedtek, most mindegy, hogy miért és nem értik, miért nem akarjuk velük szolidárisan vállalni ezeknek a terheknek a ránk eső részét, mikor egy közösséget alkotunk velük és miért nem segítjük a terhek optimális elosztását?
Az most mindegy, én mit gondolok a helyzetről, szerintem ezért akarja az EU hogy a migránsokat beengedjük.
2014-ben szólt először Orbán nekik, hogy NE engedjék be az illegális migránsokat, mert illegálisan jönnek és nem tudni kik, mit akarnak, honnan és miért jöttek ide.
Azóta folyamatosan mondják Orbánék, de a V4-ek és mások is, hogy nem akarjuk, hogy bejöjjenek, sokba fog kerülni, nem lesz kezelhető és nem vagyunk hajlandóak olyan terhet átvállalni amit eleve nekik sem kellett volna felvállalni.
Nemet mondtunk az önkéntes majd a kötelező kvótára is és arra is hogy az illegális migránsok ellátását velünk fizettessék meg.
Felkínáltak rengeteg alternatív megoldást és elmondták már milliószor, hogy nem ide kell őket hozni a problémájukkal, hanem a pénzt, segítséget oda kell vinni innen ahol a baj is van meg ők is otthon vannak. OTT kell segíteni rajtuk, mert ott lehet.
Magyarország segélyakciót indított és az ország képességeihez mérten ott végez tevékenységet, intézményeket, otthonokat épített újjá. Ahogyan Orbánék javasolták azt is hogy a líbiaiakkal kell tárgyalni és nekik kell segíteni hogy a partiőrségüket megerősítsék, ahogyan támogatták azt is hogy a Szíriához közeli menekülttáborokba jusson eu-s pénz.
Nem óvodásokról van szó hanem az EU elvileg értelmes vezetéséről és te még mindig azt mondod, hogy 4 év alatt ezt nem voltak képesek felfogni? Hogy nem vették észre ami körülöttük történik az illegális migránsok miatt Európában, hogy a lakosság nem akarja ezt és hogy milyen sok pénzbe került már eddig is és semmit nem értek el vele?
14 vagyok.
Írtam, hogy nem az én véleményem, én teljes mértékben helyeslem a magyar kormány álláspontját és a 15. válasszal is teljesen egyetértek, csupán a kérdésre válaszoltam, hogy "Az EU miért akarja hogy a migránsokat beengedjük?"
Arra úgy vélem, korrekt választ adtam.
Jeleztem ugyan, hogy nekem más a véleményem, én karóba húzatnám valamennyit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!