Az EU miért akarja hogy a migránsokat beengedjük?
Mert amúgy mit csinálsz több tízmillió emberrel, akik itt kopogtatnak? Vagy legálisan engeded be őket, vagy bejönnek illegálisan. Olyan hosszú és változatos határszakaszokon, mint az EU határai, nem lehet ténylegesen megállítani egy ekkora és ilyen kétségbeesett embertömeget. Az illegális migrációt, embercsempészetet, stb. akarják elkerülni azzal, hogy legális, átlátható kereteket teremtenek a migrációnak.
Amúgy a migráció olcsó munkaerőt hoz, megnöveli a migráló emberek életszínvonalát, és felszabadítja a többségi társadalmat az "alja munka" alól. Pl. egy magyar kimegy Bécsbe mosogatni, az jó neki, mert több pénzt kap mint Magyarországon, jó a Bécsieknek, mert olcsón elvégeztethetik azt a munkát, és nem nekik kell csinálni. Ugyanezért megy olyan sok török is Németországba, stb. A migrációnak sok hasznos hatása van. Persze van egy csomó gond, amit az arab és afrikai migránsok okoznak, de ezeket a migráció és a migránsok kezelésével, és nem a betiltásával lehet megoldani.
Először is:
Melyik migránsokra gondolsz?
Azokra, akik dolgozni jönnek (ukránok stb.)?
Akik háborús menekült kérelemmel jönnek?
Akik letelepedési kötvényt vesznek?
Vagy akik átsétálnak a zöld határon?
"Mert amúgy mit csinálsz több tízmillió emberrel, akik itt kopogtatnak? Vagy legálisan engeded be őket, vagy bejönnek illegálisan."
Aha. Szóval te minden kéregetőt, hajléktalant egyből bevezetsz a nappalidba és hagyod hogy ezentúl ott lakjon a te költségeden? Mert hát mi mást tehetnél vele?
Ja, nem, van más mód is a segítségre. Akkor miért hiszed hogy itt pont ez lenne jó nekik és pont csak így lehet rajtuk segíteni, a helyzetet megoldani?
Na és mit teszel ha nem tízmillió ember kopogtat hanem 50 vagy 100 millió? Akkor is az lesz az egyetlen megoldás hogy beengeded őket?
Na és mi van azokkal akik NEM jönnek el onnan ahonnan ezek elméletileg menekülnek?
Mit gondolsz olyan életerős, fiatal férfiakról, akik "menekülnek" de ott hagyják a nőket, gyerekeket, időseket egyedül?
"Aha. Szóval te minden kéregetőt, hajléktalant egyből bevezetsz a nappalidba és hagyod hogy ezentúl ott lakjon a te költségeden? Mert hát mi mást tehetnél vele?"
Nekem nem kopogtat a házam ajtaján tízmillió hajléktalan. Nem tudom te hogy vagy vele, de a példád extrém életszerűtlen.
"Na és mit teszel ha nem tízmillió ember kopogtat hanem 50 vagy 100 millió? Akkor is az lesz az egyetlen megoldás hogy beengeded őket?"
Miért, mi az alternatíva? REÁLIS alternatíva. Jönni FOGNAK, nekünk pedig csinálnunk kell valamit. Erre kéne valami rendszert kiépíteni, ehelyett a Fidesz mindent megvétóz, és megbénítja az EU-t, mert azt az álomvilágot próbálják eladni, hogy reális tökéletesen elzárni egy ilyen határszakaszt milliós tömegek elől.
"Na és mi van azokkal akik NEM jönnek el onnan ahonnan ezek elméletileg menekülnek?"
Mi lenne? Nem értem miért releváns ez a kérdés. Nekünk azokkal kell foglalkozni, akik jönnek.
"Mit gondolsz olyan életerős, fiatal férfiakról, akik "menekülnek" de ott hagyják a nőket, gyerekeket, időseket egyedül?"
Én a Keletiben elég sok nőt és gyereket láttam, amikor a Fidesz bezárta őket oda egy hónapra. Nyilván ez a személyes lehetőségeik függvénye. Nem tud mindenki 20 főért felelősséget vállalni. Van aki egyedül jön, van aki a közvetlen családjával, stb. De nem hiszem, hogy az én dolgom lenne megítélni, hogy a félig lebénult nagypapit is el kellett-e volna cipelnie a vállán Szíriától Németországig valakinek. Miért gondolod, hogy a te tiszted ezt megítélni?
"Nem értem miért releváns ez a kérdés. Nekünk azokkal kell foglalkozni, akik jönnek."
Persze, hogy nem érted, nem is akarod.
Fizetnének, hogy itt okoskodjak, én se érteném :)
Ja, persze, nem ám azt fizetik, aki a mérhetetlenül korrupt ezermilliárdos propaganda birodalmat építő diktátor propagandáját ismételgeti, hanem azt, aki ezt ellenzi.... zseniális.
Kérdező! Megérteni a jelenségeket! Nagyon fontos.
A kérdésed hamis. Az EU ezt nem akarja, csak Orbán mondja. Ő viszont nem "akarja" beengedni, hanem behozza őket. Főleg a bűnözői részét.
Az EU a migránsokkal való emberi bánásmódot akarja. Ez azt jelenti, gyors döntés, addig ellátás, a döntés után annak végrehajtása. Például letelepedés engedélyezése, ha ez a döntés, hazájába (vagy máshová) segítése ha az.
Mondom: a megértés rendkívül fontos. Így még arra is van lehetőség, hogy önmagadat kivégezd, mert ezt "akarják".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!