12 év alatt plusz 1 milliárd ember? Miért nem tesznek már végre valamit?
#9-nek:
Nem értelek!
Ha csökkented a népszaporulatot, annak logikus következménye a társadalom elöregedése!
"A 22-es csapdája"
Nem az a baj, ha valahol sokan vannak, hanem ha TÚL sokan. Az alábbi jelentősebb országokban vannak a leginkább túl sokan:
Dél-Korea (+800%)
Japán (+670%)
Hollandia (+490%)
Olaszország (+370%)
Egyesült Királyság (+300%)
Kína (+280%)
Németország (+200%)
Spanyolország (+190%)
India (+170%)
Egyesült Államok (+120%)
Franciaország (+90%)
Mexikó (+120%)
Indonézia (+30%)
...és persze Magyarország (+50%)
Az alábbi jelentősebb országokban nincsenek túl sokan:
Brazília (-210%)
Kanada (-100%)
Ausztrália (-90%)
Oroszország (-40%)
Ez a liberalizmus, demokrácia egyik hátránya. Ugye mindez környezetszennyezéssel, a bolygó kizsigerelésével, felmelegedéssel jár. Nem lehet megtiltani valakinek, hogy legyen 15 gyereke, mert az nem demokratikus.
Szerintem az ENSZ-nek mégis döntést kéne hoznia erről. Bár idővel szerintem csökkenni fog a növekedés. Szerintem magára kéne hagyni Afrikát, és mindenhol betiltani a népességnövekedést. Kínában működött, sőt, ott már a csökkenés a probléma.
Az a baj, hogy mi teszünk rá, mivel Afrika és Ázsia a probléma okozója.
Viszont egy bolygón élünk, ami nem ismer hatàrokat. Mindenki szívni fog a túlnépesédés miatt, minden egyes országban gond lesz a tiszta ivóvíz hiány, a tiszta levegő hiánya, a megváltozott klíma, komplett állat fajok eltűnése, méhek kihalàsa, malária Európában stb..
Én úgy gondolom, hogy nem lenne szabad itthon sem egy gyereknél többet vállalni. Meg lehet kövezni, de szerintem felelőtlensèg 3 gyerekre biztatni a fiatalokat.
Lehet a magyarok éppen fogynak, de a világ népessége drasztikusan nő, mi sem vagyunk különbek Afrikàkànàl, ha növeljük a népesség számot. Ugye 3 gyerektől kezdve mi is hozzájàrulunk a növekedéshez.
2-nél stagnàl, egy gyereknél fogy a népesség.
Szerintem az egy gyerekes csaladmodell a jövő nálunk is.
A világ vezetőinek pedig tenni kéne érte, hogy India, Ázsia egyes részei és Fekete-Afrika is ingyenes fogamzásgátlót kapjon. Más megoldás nincs. Ha lenne lehetőségük védekezni, már az is előre lépés lenne.
De tényleg nekünk is tenni kell, hiába vagyunk kis ország.
A legnagyobb problema Afrika, es nem India, Kina vagy mas azsiai orszag.
Messze ott a legnagyobb a termékenysegi rata, van ahol 7korul van. Gondoljatok bele, mi azert kuzdunk hogy 1.5rol 2,1legyen,hog ne fogyjon a magyar, ott meg ezt háromszor verik.
Az igazi migransveszely nem 2015ben volt hanem 2060ban lesz amikor kb nem lesz europai orszag a top20ban a nepessegi adatokban, viszont afrikabol lesz vagy 15orszag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!