Van ma még Magyarországon Szociális háló? Vagy csak a név? Miért van mindenre Milliárd szánva? Nap mint nap hallani ezt, ide ennyi Milliárd, oda annyi Milliárd. Közben rengeteg a szegény ember. Miért a Határon túlra kell vinni a Segélyeket?
Jelentem a tényleges munkaképtelen rokkantaktól elvették a rokkantnyugdíjat.
Csak az kapja meg aki felülvizsgálaton fesztivált csinál, odaszarik.
"Jelentem a tényleges munkaképtelen rokkantaktól elvették a rokkantnyugdíjat. "
érdekes módon, valamiért egyetlen egy ellenzéki hírportál sem volt tele, hogy "se kezem se lábam, mégsem számítok rokkantnak" cikkekkel, pedig ha lett volna ilyen szerintem a mai napig harsognák
felülvizsgálat eredménye.
"nem rehabilitálható 51% egészséges, 49%-ban beteg"
egyik ismerősöm erre kap havi 43.000Ft-ot.
Másik ismerősöm ugyanilyen minősítést kapott és semmit nem kap.
Ezért kellett a törvényi kötelezettség, hogy az ember köteles eltartani a szüleit.
Ugyan kihez mennének ezek a nyomorultak?
Hajaj.
Nagyon is jó a szociális háló.
Mikor mesélek amcsi rokonoknak csak ámulnak.
Itthon világviszonylatban elég jó a szociális háló, de európai viszonylatban eléggé alacsony, és szerintem magunkhoz képest is jelentősen alatta van, mint amennyi lehetne. De nyilván ez ország függő, Egyesült Államokban attól még a többség eléggé jól él, nyilván ez is térségfüggő, ott is vannak gettók, a feketebőrűek átlagban kevesebbet keresnek, főleg délen, ott többen is vannak. Délen egyébként is kevesebbet keresnek, úgy nagy általánosságban. Ugye a Dél az Délkelet. De az egy egészen más világ. Eléggé hajtós ott is az élet, egyfolytában kirugják az embereket, azonnal munkát kell találniuk. Gyakran nem veszik figyelembe, a dolgozók érdekeit a kirugásoknál. Több film is készült erről, amely azon gondolkozik miért élnek olyan boldogtalanul. Sokan mondják, az "amerikai álom" nem teljesült be. A Kóla, puska, sültkrumpli nem találja a választ arra, miért Amerikában a világon az egyik legtöbb az öngyilkosság. Aztán ott van a Szobalány című a Netflixen.
Rosszabb is egy kicsit az a rendszer, mint a mostani, nincs olyan alacsony a munkanélküliség, azt hiszem kb. 6%.
Tehát azt hiszem az itthoni jobban elvégzi a dolgát, mint az ottani, ami nagy dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!