Miért van ilyen sok szegény ember, ennyi megkeseredett, tönkrement ember?
Én nem tapasztalom a környezetemben hogy szegények lennének az emberek.Azok akik csórok voltak (mint jómagam is) azok az előző kormánynál is csórok voltak.Azok akik panaszkodnak azok 5 évvel ezelőtt is panaszkodtak.De ha körülnézek a rokonaim,barátaim,ismerőseim között akkor nincs okuk a panaszkodásra.Nem élnek rosszul..Hiszen ha valaki ma megengedheti magának a tengerparti nyaralásokat,a wellness hétvégéket,a havi fodrászatot azok nem szegények..
Szoktam olvasgatni az utazás kategóriát..Ott sincs ok a panaszkodásra szerintem..
Mindkettő és egyik sem.
Úgy látom, a magyar emberek azért megkeseredettek, mert nem találják a helyüket a világban. A negyvenes korosztály még az előző rendszerben nőtt föl, számukra ismeretlenek azok a dolgok, aik ma elengedhetetlenek. Sokszor a gyerekeiket is ebben a szellemben nevelik. Például azt a felfogást tartják normálisnak, hogy az emberek azonos értékűek. Lehet, hogy igazuk van, lehet hogy nem, de ami biztos: a munkaerőpiacon ez egyáltalán nem igaz. Még két azonos végzettségű között is különbséget lehet tenni. A másik dolog, hogy hozzászoktak, hogy mindent az államtól várnak, mindenről az állam tehet. Az eredmény: ülnek és keseregnek, de nem tesznek semmit.
Az anyagiak egy külön probléma. Aki annyira rossz helyzetben van, az persze nem nagyon tud mit csinálni, de aki még nem, az gondolkodhatna előre. A napokban írta itt egy háromgyerekes anya, hogy két hitelük van, tévére meg tűzhelyre, félretenni nem tud, de megélnek a férj fizetéséből. Írtam neki, hogy előre kéne gondolkozni, és ha lejárnak a hitelek, tegye félre a törlesztőre fordított pénzt. Erre mindenki nekem esett, hogy a mai világban az már jó, ha vanakinek csak ennyi hitele vna. Ilyen hozzáállással nem csoda, ha elszegényedik a nép...
Nagyon jó összefoglalót írt a 2-es.
Annyit tennék még hozzá, hogy ez alkati kérdés. Aki be tudja osztani a pénzét, az amúgy is mindig tesz félre egy keveset, aki nem tudja, az meg elszórja.
És amikor baj van, akkor lehet a tartalékokból élni. Nekem most kb 5-6 évre elég tartalékom van, és apránként, 13-14 év alatt szedtem össze és kamatoztattam.
kolopele:
Te megint kevered a szezont a fazonnal... Csak egyszer, csak 5 percre vedd le a szemkötőt és ha nem megy a gondolkodás, kérdezz meg valakit aki ért a gazdasághoz. Vagy tudod mit? Bizonyítsd a hitedet, tedd át az összes megtakarításodat jó magyar ropogós forintba ;) Meglátjuk egy év múlva is ekkora lesz-e az arcod.
Az egész rendszerváltás utáni bagázs tehet róla. Egyesek mások tönkremenetelén gazdagodtak meg. Külföldi tulajdonba játszottak egy sor állami gyárat, eredmény: kenőpénz a kópénak, 4500 kirúgott ember, aki aztán hova helyezkedjen el, ha nincs már elég termelőüzem?
Ezután jöttek a bankok: rázzál rongyot te is, vegyél fel hitelt új autóra, plazmatévére, nyaralásra. Eredmény: eladósodott lakosság, hitelek. Majd következett a válság, ami érzékenyen érintette az amúgy is lefelé tartó magyar gazdaságot.
Ha osztályozni kellene a kormányok teljesítményét, azt mondanám, hogy messze a 2002-2008 közötti időszak volt a legrosszabb (szerintem Bajnai bácsi - én sem szeretem, de - nem volt annyira rossz már), a mostanit pedig csak utólag lehet majd megítélni. Mondjuk látványos javulásra mindenképpen szükségük lesz egy jobb osztályzathoz...
11:43
"azt mondanám, hogy messze a 2002-2008 közötti időszak volt a legrosszabb"
Erre mondanál valami indokot vagy mutatnál jeleket, vagy bármivel alá tudnád támasztani? Mert, hogy őszinte legyek, nekem nem elég "bizonyíték", hogy a vezér azt mondja.
"Erre mondanál valami indokot vagy mutatnál jeleket, vagy bármivel alá tudnád támasztani?"
Nézd meg a gazdasági adatokat. És persze volt egy "vallomás" is ("nem csináltunk semmit"). A rengeteg korrupciós ügy. Szerintem elég kinyitni a szemedet, nem kell a sok bizonyíték.
Nekem pedig nincs vezérem, és nem tudom, kire gondolsz. Amit leírok, azt magam szoktam megállapítani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!