Érdemes konfliktust kirobbantani egy temetőért?
Most őszintén, nem csak a két ország között fennálló feszültség csúcsosodik ki ebben az ügyben?
Nem inkább a békesség lenne a határon túliak érdeke?
" Nem férnek el ott azok a román keresztek? Egy elhagyatott terület közepén? Már ott is vannak, szerintem ott is maradnak, már csak fel akarták avatni."
A temető csak egy ürügy volt a magyargyalázásra és -verésre. Ha valóban a sírok érdekelnék őket akkor nyithattak volna egy másik temetőt a közelben, de nem. Nekik csak is oda jó temetni ahol magyarok vannak eltemetve.
"Megértem az érzelmeket, meg az indulatokat, de ettől most jobb lesz a világ?"
Értem én a diplomatikus konfliktuskezelés fontosságát, de pont attól NEM lesz jobb a világ ha ilyen helyzetben egy egész ország behúzza fülét-farkát miközben ki kéne állnia a sértettekért és az ott nyugvó emberekért. Ha etnikai alapon atrocitások érnek valakit az ellen fel kell lépni. Különben ugyanezek az elemek még tovább kóstolgatnak minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!