Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményed arról, hogy a...

Mi a véleményed arról, hogy a WHO immár nem sorolja a mentális rendellenességek közé a transzneműséget?

Figyelt kérdés

Egyáltalán miért csak most? Hosszú évek óta elfogadott a nyugati világban a transzneműség. Meglepő, hogy a tudomány csak most lépett, jelentős fáziskéséssel. A WHO szerint világos, hogy nem mentális egészségi állapot a transzneműség. Korábban a nemi identitás zavaraként értelmezték (tévesen), ha egy férfi mondjuk nőnek érezte magát. De most a transzneműség átkerült a szexuális egészség fejezetbe. Ez remélhetőleg felszabadító hatású lesz, és segít felszámolni az előítéleteket, tévképzeteket.

[link]

2019. jún. 3. 14:46
1 2
 11/16 harminezer oxigén ***** válasza:
55%

Szia.

Csak hogy valaki a kérdésedre is válaszoljon :P

Én eddig sem tartottam magam betegnek vagy, mentálisan sérültnek és örülök neki hogy, már a WHO sem tartja az állapotom annak.

Viszont a "hétköznapi" egészségügyi rendszerben szükséges valamilyen módon megtartani az "F64.00" diagnózis kódot, mivel a számomra és sorstársaim számára szükséges dolgokhoz csak így lehet hozzájutni pl. hormon terápia, műtétek.

Valamint a jogilag bejegyzett nem és név megváltoztatásához szükséges 3 orvosi szakvélemény is (pszichiáter, klinikai szakpszichológus valamint egy urológus/nőgyógyász). Ezt sajnos jogilag ma lehetetlen megtenni Magyarországon [link]

Remélem tudtam válaszolni a kérdésedre.

szia

"egy 29 éves transz nő"

2019. jún. 6. 20:23
 12/16 anonim ***** válasza:
26%

11

NEM A KÉRDÉSRE "válaszoltál, hanem propaganda szöveget írtál be. Nem kéne hülyének nézni bennünket. Jól ismert dolog, hogy hogyan működik a gender lobbi.

2019. jún. 6. 20:30
 13/16 harminezer oxigén ***** válasza:
61%

Kedves #12 -es

Nem nézem hülyének sem önt sem, a többi hozzászólót, csupán válaszoltam a kérdésre (Mi a véleményed...?) Bár az ön reakciójából ítélve, szövegértési nehézségei lehetnek, ami a diszlexia jelei is lehetnek (ez sem betegség csak egy állapot F81.0 )

Gender lobbi...

Nos, örülök, hogy öntől megtudhattam, hogy van ilyen is.

De kérem, higgye el, nem a nyugati propaganda, vagy az internet miatt vagyok transznemű és nem is a chemtrail vagy az ivóvízbe kevert nemi hormonoktól váltam azzá és még Soros György sem fizetett érte, egyszerűen én így születtem és kész.

Nem azt kérem öntől vagy bárki mástól, hogy támogasson vagy, dicsőítsen ezért. Csupán azt, hogy ne csak ez alapján ítéljenek meg. Pl. egy állást a tudásom, képzettségeim, gyakorlatom alapján kapjak vagy ne kapjak meg, nem pedig pusztán az miatt mert, transznemű vagyok. Vagy akár az utcán, ne érjen verbális támadás azért mert transznemű vagyok, mint ahogy önt sem éri azért mert, jobboldali keresztény. A példákat még sorolhatnám.

További szép napot.

"egy 29 éves transz nő"

2019. jún. 7. 20:27
 14/16 anonim ***** válasza:
50%
Az én életemen ez nem változtat ergó nem érdekel :)
2019. jún. 18. 17:18
 15/16 anonim ***** válasza:
59%
Attól tartok, hogy ez azzal fog járni, hogy pszichológus/pszichiáter kontrollja nélkül lehet majd nemet váltani. Ezt károsnak tartom és nem támogatom. Szükséges, hogy kiszűrjék, nem mentális betegség okozza-e a dolgot. (Mivel sokaknál súlyos személyiségzavarral, pszichés betegséggel is együtt jár, ami a nemváltással nem szűnik meg.)
2019. jún. 25. 22:23
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a probléma a WHO értelmezésében van, amit kihasználnak, amíg tudnak. Mert ugye, a listát, azon az alapon írják, és kerülnek ki-be betegségek, rendellenességek, hogy az adott zavar ön és/vagy közveszélyes-e.

Azaz kényszeríthető-e az abban szenvedő egyén gyógykezelésre.

A másik, ha azt írják, hogy "nem mentális rendellenesség", akkor félreérthetetlenül és egyértelműen kimutatható, tesztelhető kell(ene), hogy legyen.

Amíg mintavétellel nem kimutatható, addig mentálisnak kell tekinteni.

Tessék kutatni, tessék kimutatni, hogy mi, hogyan okozza, stb.

2019. jún. 25. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!