Kit vártok az európai bizottság élére Webert, vagy Timmermanst?
Mindkét csúcsjelölt pályázik a posztra.
Mellékkérdésem az, ki lenne nekünk jobb?
Szerintem "nevető" harmadik lesz.
Ha mégis kettőjük között dőlne el akkor szerintem Weber lenne nekünk a jobb, mert bár ő is nyilatkozott a Fidesz ellen de az inkább annak szólt, hogy a liberálisabb elemek számára is elfogadható maradjon, míg Timmermansnál az ellentét zsigeri és neki mér érdeke sincs, hogy tegye a szépet.
Vágó Gabitól függetlenül kialakított véleményem, de általa megfogalmazva:
"Mindketten a nagyvállalatok csicskái"
Remélem, egyik sem kapja meg.
E kettő közül Weber lenne nekünk a kisebbik rossz.
Ha a két kakas nem tudna megegyezni, az azt jelentené, hogy nem kötnek koalíciót, de akkor már nem vezethetik tovább az EU-t.
Így is kell még hozzá legalább egy, vagy két koalíciós partner, talán a zöldek, de muszáj nekik megegyezni, különben véget ér a kormányzásuk időszaka.
Szerintem a Weber lehet csak, a Timmermanst kevesebben fogadják el, neki kevesebb az esélye. Csak akkor léphet képbe, ha sikerül a liberálisokkal és a zöldekkel társulnia, akkor a Néppárt van lapátra téve, bár nem tudni, mit akar Verhofstadt, vagy Keller.
A CDU ragaszkodik Weberhez és ha a Néppárt megszerzi a zöldeket, Timmermans meg a liberálisokat, akkor patthelyzet van és Le Pen, meg Salvini koalícióra juthat, ha az apróbbakat is meg tudják szerezni, a lengyeleket, a Fideszt, meg más jobboldali 'apróságokat', amire van esély, hiszen ők nem kérnének vezető pozíciót.
De akkor nem szakad szét a Néppárt?
Hiszen elég sokan vannak, akik Salvinihez, vagy Le Penhez húznak?
Az is megkavarná a dolgokat erősen.
Melyik párt áldozná be azt, hogy a vezető többség helyett a kisebbségi frakcióba ül át? Szerintem nem sok ilyen van. Salvini és Le Pen pedig hazájában hiába szerepelt relatíve jól, de EU szerte igen erősen alulmaradtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!