Miért tiltották be a horogkeresztet mindenhol? És mikor?
Gyanitom, hogy az inteligenciád sem tobb mint a humorod. Pedig szebb ám az élet egy kis humorérzékkel!
Tudod esetedben nem az okos hülyéskedik, hanem fordítva.
Érvek nélkül csúfolkodsz. Önellentmondásos, kicsit sem vicces, félrevezető, de még csak szarkasztikusnak sem mondható beszólásodat próbálod úgy palástolni, hogy másiknak alávágni akarsz, de nem jön össze, mert a humor nélküli és intelligens messze alul maradó közlésforma a tiéd.
#13, 14
Azt a bejegyzest, aminek a humorat nem erted, azt NEM en irtam. En csak megertettem.
Najó emberek, akkor tisztázzuk:
Ez van önkényuralmi jelképként betiltva pl Magyarországon is:
Piros alapon fehér kör, benne balról jobbra tekeredő szögletes, csúcsára állított fekete horogkereszt.
Ez pedig a hindu, meg egyéb keleti változat:
Értjük a különbséget?
Nagyjából az összes valamikor létezett népnél fellelhető valami hasonló motívum. Ami nem meglepő, egész jól néz ki ez a négy irányba álló, de egy irányba "forgó" motívum. Egyszerű lerajzolni, és sok mindent jelenthet.
De a náci horogkereszt (első kép) és ezzel együtt a zászló is tiltva van.
Miért? Mert nem célszerű szabadon hagyni olyan szimbólumokat, ami fájdalmasan érintheti a szimbólum mögötti ideológiában sérült embereket.
A hindu szvasztikát senki nem bünteti, egész egyszerűen senkit nem is érdekelne.
De ez más dolgokkal is így van. Pl ezért szedték le rendszerváltás után a Rákosi, Kádár, Lenin, Marx képeket a sulik és közintézmények faláról, és ezért nincsenek kint a szobraik se.
Bár egy-egy elvétett faluban még látni ilyen mutatóba meghagyott Rákosi vörös csillagos búzakalászos címeres emlék oszlopokat, vagy hogy mondjam. Nem embert ábrázoó szobor, hanem egy obeliszk alakú kőtömb...
Pl Tiszainokán láttam egyszer ilyet... Jó kérdés miért nem lett lerombolva, vagy minimum a jelképet nem szedték le róla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!