Ha valaki horogkeresztet tetováltat magára akkor mi a teendő, ha olyan országba utaz ahol tiltott jelképnek számít?
EU-s országba vagy az USA-ba vagy egy Izraelben élő muszlim barátját akarja meglátogatni..
De a mellkason egy horogkereszt villan..
Akkor mi a teendő?
Magyarországon is tiltott...
Mint még más hatalmi jelkép is.
Talán ezzel magyarázkodhatsz:
" szvasztika (卍 és 卐, a köznyelvben gyakran horogkereszt) egy egyenlő szárú kereszt, amelynek a szárai derékszögben megtörtek. Egyike a legősibb jelképeknek, számtalan kultúrkörben használták. Jelentése Indiában, az Indus menti Mohendzso Daro kultúrában (i. e. 2500-1500) jó szerencse, míg Kínában halhatatlanság volt. A magyar népművészetben is előfordul, tekerőlevél néven. Legtöbbször úgy helyezték el, hogy a vonalak vízszintesen és függőlegesen legyenek, bár néha 45 fokkal elforgatva is használják; a hindu változatban gyakran egy-egy pöttyöt is tesznek a szárak közé. Politikai és antiszemita töltését a 20. század elején kapta. Egy bizonyos Lanz von Liebenfels Ostara nevű újságjában tűnt fel, Hitler ebből kölcsönözte, s a jól ismert, sarkára állított formájában ő tette meg a német nemzetiszocializmus jelképévé."
Wikipedia
Azt tudom..
Én egy tetoválásra gondoltam a mellkason ami egy horogkeresztet ábrázol..
Mi ilyen esetben a teendő, hogy ne legyen jogi következménye?
Tegyük fel, hogy a reptéren az ellenőrzésen félreértenek valamit a motozásnál így levetetik a felső öltözéket..tenger/óceán parton csaknem lehet valaki végig csak pólóban..
Vagy mint mondtam Izraelben élő muszlim baráttal termálfürdőbe mennek..
Ha eleg nagyfiu vagy szobanacinak lenni, legyen benned annyi, hogy vallalod magadat. Ha emiatt nem engednek be egy orszagba vagy mondjuk Izraelben sz**ra vernek a rendorok vagy siman a helyiek ha meglatjak, akkor azt is vallald.
Szanalom...
"EU-s országba vagy az USA-ba vagy egy Izraelben élő muszlim barátját akarja meglátogatni."
Szerintem a tetovált illető eltévesztette a házszámot egy kicsit.
De valahol bevan tiltva a horogkereszt.
Ráadásul csak úgy senki sem tetováltat magára horogkeresztet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!