Vannak olyan eurót használó EU államok, akik "visszasírják" a saját nemzeti valutájukat?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 7. 13:49
1/7 anonim válasza:
Görögök, Olaszok de még talán a Szlovákok is. Persze ez rossz általánosítás de minden országban vannak olyanok akik visszasírják. Főleg azokban az országokban ahol nem egyértelműen sikersztori, mert mondjuk jobban beütött náluk a gazdasági válság(Görögök, Olaszok) vagy épp mióta eurójuk van mérsékeltebb a felzárkózásuk(Szlovákok).
3/7 anonim válasza:
Az olaszok az tuti. Ezt ismerem a gyakorlatban, a többit nem.
4/7 anonim válasza:
Az mondjuk meglep, hogy az olaszok visszasírják a lírást, hiszen elég instabil és rettentően elinflálódott pénznem volt
Egy időben az osztrákoktól is lehetett hallani, annak oka talán a drágulás volt. Jelenleg nem tudom mennyire hiányolják a jó öreg schillinget.
5/7 anonim válasza:
Az átlag emberek sehol, maximum a korrupt politikusaik. Akik meg visszasírják azért teszik mert nem tapasztalták meg a másik oldalt pl amikor veszek egy repjegyet és a kedves társaság 335 forintos árfolyamon számolja fel nekem az eurót miközben akkor éppen 315 volt és társai, de mondhatnák bármilyen import terméket mert azokra is ez a gyakorlat.
6/7 anonim válasza:
A 90-es évektől éppenséggel elég stabil volt a lira. Attól mert a 70-80-as évekbeli nagy infláció miatt nagy címletek voltak forgalomban még egyáltalán nem volt "elinflálódva".
7/7 anonim válasza:
Szerintem az olaszok lírát az euró zóna összes tagországa visszasírja, mivel az olasz bankrendszer nem annyira stabil és ha az bedől akkor rántja magával a gazdaságot és eurót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!